Raul Prut a depasit luni la Oancea, in judetul Galati, cota istorica inregistrata in 2008, atingand 652 de centimetri, cu 52 de centimetri peste cota de pericol.

Cota atinsa luni este mai mare decat cota istorica inregistrata in 2008, de 648 de centimetri, iar nivelul raului este in continua crestere, potrivit NewsIn.

Zeci de militari si pompieri, coordonati de specialisti de la Apele Romane, lucreaza inca de sambata la suprainaltarea digurilor de pe cursul raului, in judetul Galati. Sunt suprainaltate digurile Bratesul de Sus si Bratesul de Jos, in dreptul satelor Sivita (comuna Tulucesti) si Rogojeni (comuna Suceveni), iar in satul Vladesti (comuna Cavadinesti) se intervine pentru stoparea infiltratiilor in dig.

Toate comitetele locale pentru situatii de urgenta din comunele riverane Prutului sunt in alerta de duminica, cand apele Prutului au inundat peste 500 de hectare de teren agricol, pasuni si gradini din judetul Galati, precum si amenajarea piscicola Mata Radeanu, in suprafata de peste 600 de hectare.

"In satul Rogojeni (comuna Suceveni) au fost inundate 120 ha teren agricol, iar in satul Vadeni (comuna Cavadinesti) au fost inundate 350 ha pasune, 31 ha teren arabil, 3,5 ha gradini, precum si amenajarea piscicola Mata Radeanu (605 ha). Toate aceste suprafete se afla in zone inundabile, in albia majora a raului", a declarat, duminca, purtatorul de cuvant al Prefecturii judetului Galati, Petrica Patilea Crangan.

Autoritatile vasluiene raman in alerta din cauza unei viituri anuntate pe Prut in ziua de marti, cand se preconizeaza ca raul va avea o cota de 740 cm si un debit de 740 mc/s.

  • Dunarea si Siretul sunt in continua scadere

Luni, Dunarea masura la Galati 644 de centimetri, cu 12 centimetri mai putin decat duminica, dar cu 44 de centimetri peste cota de inundatii. Tot astazi, Siretul avea 518 centimetri, cu 40 de centimetri mai putin decat duminica, atunci cand raul a coborat sub cota de atentie.
Citeste si:
Irina Rimes își serbează ziua de naștere! Câți ani împlinește...
Irina Rimes își serbează ziua...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.