Anul acesta au fost depuse la examenlu de bacalaureat peste 8200 de contestatii, cu 3000 mai multe decat cele inregistrate in 2009.

Numarul mare de contestatii depuse se explica si prin faptul ca peste 40% dintre absolventii bucuresteni de clasa a XII-a nu au obtinut note de trecere anul acesta, relateaza NewsIn.

Tot in Capitala exista si un liceu in care niciun elev nu a luat Bacul - Grupul Scolar Industrial Timpuri Noi din sectorul 3, unde niciunul dintre cei 92 de elevi inscrisi la bacalaureat nu a reusit sa promoveze examenul. Rezultate dezastruoase s-au inregistrat si la Grupul Scolar de Arte si Meserii "Dimitrie Paciurea", unde un singur elev a trecut Bacul, dar si la Grupul Scolar de Constructii-Montaj „Elie Radu“, unde doar doi absolventi au reusit sa promoveze. La Grupul Scolar Mecanica Fina, doar patru absolventi de clasa a XII-a au luat bacalaureatul.

Rezultate foarte slabe la BAC in tara


Dupa afisarea primelor rezultate, reiese faptul ca numarul elevilor care au promovat examenul de bacalaureat, 67%, este cu 12% mai mic decat in 2009. Anul acesta, in zece judete din tara, jumatate dintre elevi nu au obtinut nota minina 6.

Cele mai slabe rezultate s-au inregistrat in Ilfov, Ialomita , Calarasi, Galati si Dambovita. In plus, anul acesta, unu din zece elevi inscrisi la Bac a lipsit de la examen, iar 244 au fost prinsi copiind si au fost exclusi din examen.

Printre judetele cu promovabilitate mare se numara Caras Severin, Suceava, Bihor, Hunedoara, Neamt si Arad.

  • Analiza in liceele unde niciun candidat nu a promovat bacalaureatul

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a cerut o analiza detaliata privind rezultatele la examenul de bacalaureat, cu accent pe liceele fara niciun candidat promovat. Acesta este de parere ca anul acesta am avut pentru prima data un examen de bacalaureat relevant si "nefardat". Potrivit ministrului, rezultatele din acest an par sa fie corelate cu eforturile depuse de ministerul Educatiei de a avea toleranta zero fata de frauda.
Citeste si:
Legile Educaţiei, aprobate de Guvern și trimise în Parlament pentru...
Legile Educaţiei, aprobate de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.