Peste 40% dintre absolventii de clasa a XII-a din liceele bucurestene nu au reusit sa promoveze examenul de bacalaureat, un procent cu 15% mai mare decat in 2009, a declarat pentru Realitatea TV purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu.

  • Promovabilitatea la Bacalaureat: 87,9% Caras-Severin, 45,2% Ialomita

La nivel national, 30% dintre absolventi au obtinut note cuprinse intre 7 si 7,99, 28% intre 8 si 8,99, iar 25% intre 6 si 6,99. Totodata, 18.847 dintre absolventii inscrisi la bacalaureat au obtinut note cuprinse intre 9 si 9,99. Potrivit aceleiasi situatii partiale, 253 de elevi au fost eliminati din examenul de bacalaureat, iar totalul absolventilor de clasa a XII-a respinsi anul acesta depaseste 60.000.

Cele mai mari rate de promovabilitate la examenul de bacalaureat au fost inregistrate, potrivit rezultatelor inaintea rezolvarii contestatiilor, in judetele Caras-Severin (87,9%) si Suceava (87,6%), in timp ce judetele cu cel mai mic numar de elevi promovati sunt Ialomita (45,2%) si Calarasi (50%), potrivit NewsIn.

  • Judetul Dolj, fruntas la nota 10

Potrivit situatiei partiale a rezultatelor la bacalaureat transmisa de Ministerul Educatiei, care cuprinde datele transmise de 580 dintre cele 630 de centre de examen, numarul notelor de 10 obtinute anul acesta de absolventii de clasa a XII-a este de 125, cele mai multe, 22, fiind obtinute de elevi din judetul Dolj. In judetul Iasi au fost obtinute 18 note maxime, iar in Cluj 17.

Judetele fruntase in clasamentul promovabilitatii sunt Caras-Severin (87,9%), Suceava (87,6%), Hunedoara (85,7%), Arad (85,7%), Bihor (85%). Mehedinti, judet care in anii trecuti a obtinut cea mai mare promovabilitate din tara, ajungand la 98,19% in 2009, are anul acesta o rata de promovabilitate de 82,6%, la fel ca judetul Neamt.

Cele mai mici procente de promovabilitate s-au inregistrat anul acesta, potrivit situatiei partiale, in judetele Ialomita (45,2%), Calarasi (50%), Dambovita (51,1%) si Galati (50,4%). La un liceu agricol din Calarasi doar sapte elevi au reusit sa promoveze examenul de bacalaureat.

Citeste si:
ANM: Trei județe, sub avertizări cod portocaliu de vreme severă....
ANM: Trei județe, sub...

Promovabilitatea in Capitala, unde niciun elev nu a obtinut nota maxima, este de 62%, astfel ca, 10.740 dintre cei 21.671 de absolventi de clasa a XII-a inscrisi au promovat examenul de bacalaureat.

"Este un procent de promovabilitate cu aproximativ 15-18% mai mic decat anul trecut. E un lucru firesc pentru ca au fost trei probe de concurs in care fiecare a facut dovada in scris a pregatirii. In Bucuresti comisia municipala a luat examenul foarte in serios, am vrut sa avem o toleranta zero fata de orice incercare de a copia", a declarat Marian Banu.

Cei care nu au fost multumiti de nota de la bacalaureat au putut depune contestatii duminica, pana la ora 20.00. Solutionarea acestora este prevazuta in perioada 6 - 7 iulie, iar afisarea rezultatelor finale are ca termen limita data de 8 iulie.

Anul acesta s-au inscris la examenul de Bacalaureat 217.227 de absolventi de clasa a XII-a, care au sustinut probele in 630 de centre de examinare. Examenul de Bacalaureat a inceput pe 15 februarie cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba si literatura romana (proba A). In intervalul 19 - 29 aprilie a avut loc evaluarea competentelor digitale - proba D, iar intre 31 mai - 4 iunie evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba moderna - proba C.

Citeste si:
Legile Educaţiei, aprobate de Guvern și trimise în Parlament pentru...
Legile Educaţiei, aprobate de...

Pe 28 iunie, absolventii de liceu au sustinut proba scrisa a examenului de Bacalaureat, iar pe 29 iunie, elevii de la scolile cu predare in limbile minoritatilor nationale au sustinut proba de limba materna. Pe 30 iunie si 2 iulie, s-a desfasurat proba obligatorie a profilului si proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.