Statul nu va mai aloca bani pentru reconstructia caselor ridicate in zone inundabile, precum albiile raurilor, si nici pentru cele care nu au autorizatie de constructie, a declarat premierul Emil Boc.

Statul nu va mai plati reconstructia de locuinte in albiile raurilor (...), adica in acele zone unde din nou vom avea fie in septembrie, fie anul viitor inundatii, acolo unde nu sunt autorizatii date, acolo unde s-au facut fara respectarea documentatiior legale, pentru ca erau zone inundabile, nu ne vom implica in reconstructia caselor”, a declarat Boc, la finalul sedintei Comitetului pentru situatii de urgenta convocat la Prefectura judetului Botosani. Primele materiale necesare reconstructiei caselor afectate de inundatii vor ajunge marti in judetul Suceava, iar in zilele urmatoare vor primi si celelalte judete, a anuntat el, conform NewsIn. [Siret si Prut, in continuare sub cod rosu de inundatii]

Premierul a mai spus ca banii destinati infrastructurii rutiere vor fi alocati de Guvern cu prioritate judetelor afectate de inundatii.

In ceea ce priveste accesarea ajutoarelor din Fondul de Solidaritate al UE, seful Executivului a amintit ca data de 15 iulie este termenul pana la care prefecturile trebuie sa inventarieze pagubele de la inundatii, astfel incat centralizarea sa fie trimisa institutiilor europene. ”Numai ca, se stie ca prima data noi cheltuim banii, ii punem la dispozitie, dupa care ni se ramburseaza o parte, daca ele (cheltuielile n.r.) sunt facute legal”, a spus el. [Basescu si sinistratii: "Gafele au inundat Moldova"]

Premierul Emil Boc si ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, au participat marti la sedinta Comitetului pentru situatii de urgenta si evaluare a pagubelor, convocat la Prefectura judetului Botosani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.