Hidrologii au prelungit codul rosu de inundatii pe Prut si Siret pana miercuri la ora 16.00.

Fenomenle vizate sunt cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de pericol, inundatie si, prin propagarea viiturilor formate anterior, posibile scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu efect de inundatii locale, potrivit INHGA. Izolat, vor avewa loc cresteri importante de debite sunt posibile si pe raurile din zonele de munte din celelalte bazine hidrografice.

Codul Rosu este prelungit pe raul Prut pe sectorul Stanca Aval – Dranceni aferent judetelor Botosani, Iasi si Vaslui si pe sectorul Sivita-Dunare (judetul Galati) si pe raul Siret pe sectorul Sendreni-Dunare (judetul Galati).

Avertizare de cod portocaliu a fost mentinuta pe raul Prut sector Falciu – amonte Oancea din judetul Galati.

De asemenea, codul galben a fost prelungit pe raul Olt pe sectorul Tomesti – Hogiz din judetele Harghita si Covasna, precum si pe afluentii Oltului superior si mijlociu aferenti judetelor Harghita, Covasna, Brasov si Sibiu, pe raurile Suceava si afluentii sai aferente judetului Suceava, Moldova amonte Gura Humorului si afluentii sai aferente judetelor Suceava si Neamt, Bistrita amonte ac. Izvorul Muntelui si afluentii sai aferente judetelor Suceava, Neamt, Bacau, Trotus amonte Tg. Ocna si afluentii de pe acest sector - aferente judetelor Harghita si Bacau, pe raul Barlad si afluentii sai – judetele Iasi, Vaslui si Galati, pe Baseu si afluentii sai –jud. Botosani, pe raul Jijia si afluentii sai - jud. Botosani si Iasi, pe raul Prut pe sectorul Oroftiana - amonte acumularea Stanca Costesti (jud. Botosani) si pe sectorul Oancea - Sivita – judetul Galati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.