85 de localitati din 20 de judete au fost afectate de inundatii si inca o persoana a decedat, potrivit ultimului bilant al inundatiilor din tara.

Inundatiile au afectat 85 de localitati, din 20 de judete, in perioada 26-27 iunie, in timp ce o persoana a decedat iar o alta este data disparuta, potrivit datelor centralizate de Ministerul Administratiei si Internelor, prezentate prefectilor intr-o videoconferinta a Guvernului, potrivit NewsIn.

O femeie din localitatea suceveana Todiresti a fost luata de o viitura timp ce se afla cu vitele la pascut, fiind cautata de echipaje ale Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta. Prefectul judetului Suceava, Sorin Popescu a declarat ca sansele ca femeia sa fie gasita in viata sunt foarte mici, intrucat nivelul apei din acea zona era la cota de atentie, adica aproape de doi metri inaltime.

Mai mult, potrivit datelor MAI, 503 persoane au fost evacuate, fiind afectate 660 de gospodarii si 740 de locuinte. Inundatiile au mai afectat patru drumuri nationale, zece drumuri judetene si 26 de drumuri comunale, in timp ce 2107 hectare de pasuni, 3140 de hectare de paduri si 790 de hectare de teren arabil au fost inundate.

De la inceputul perioadei de inundantii, 32 de judete au fost afectate in total, 229 de localitati fiind inundate. In urma inundatiilor au fost inregistrate cinci victime si o persoana disparuta.

Inceput de saptamana cu ploi


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.