Cinci barbati sunt cercetati in stare de retinere dupa ce au fost surprinsi de politisti in timp ce incercau sa patrunda in interiorul unei societati comerciale din Constanta, cu intentia de a sustrage tablouri, icoane, bijuterii din aur si argint, in valoare de 4.000.000 de lei.

Asupra acestora au fost gasite statii de emisie-receptie si instrumente de spargere. Pentru a-i prinde, politistii au folosit armamentul din dotare, relateaza NewsIn.

Miercuri noaptea, la ora 21.35, politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale Constanta i-au surprins in flagrant pe Gheorghita Ciocarlan, de 21 de ani, Ionut Velichea, de 20 de ani, ambii din localitatea Valu lui Traian, Nicusor Voiescu, de 24 de ani, din localitatea Techirghiol, Valentin Ifrim, de 32 de ani si Marian Gheorghiu, de 34 de ani, ambii din municipiul Constanta, in timp ce incercau sa patrunda prin efractie in sediul unei societati comerciale din municipiul Constanta, unde se aflau depozitate bijuterii din aur si argint, tablouri si icoane, in valoare de aproximativ 4.000.000 de lei.

Trei dintre suspecti au fost surprinsi in curtea imobilului unde au patruns prin escaladare, iar ceilalti doi au fost depistati asigurand paza in zona.

Asupra acestora au fost gasite trei statii de emisie - receptie si instrumente de spargere (leviere, surubelnite, guri de lup, manusi si cagule). In momentul in care au fost somati, Ionut V. a incercat sa scape, escaladand acoperisul mai multor imobile invecinate.

Pentru prinderea acestuia, unul dintre politisti a folosit armamentul din dotare, executand un foc de avertisment in plan vertical.
In urma cercetarilor, in autoturismul utilizat si condus de catre coordonatorul grupului infractional, Marian G., a fost gasit un pistol cu munitie neletala ( bile metalice si gaze), detinut ilegal de cel in cauza.

Cei cinci suspecti sunt cercetati in stare de retinere pentru comiterea infractiunii de tentativa la furt calificat. Acestia urmeaza sa fie prezentati in cursul zilei de joi Judecatoriei Constanta, cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile.

Citeste si:
Răsturnare de situație! Afaceristul din Cluj și-ar fi înscenat...
Răsturnare de situație!...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.