Sectorul Oroftiana-Radauti al raului Prut, aflat in judetul Botosani, se afla, pana la 28 iunie, sub avertizare cod rosu de inundatii, iar sectorul Radauti-Stanca Costesti, sub cod portocaliu, anunta hidrologii. Totodata, meteorologii au emis cod portocaliu de ploi in judetele Vaslui, Iasi si Bacau.

Fenomenele vizate de avertizare sunt cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de atentie, inundatie si pericol, potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA).

Avertizarea a fost trimisa catre Prefectura Judetului Botosani de catre Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din Ministerul Mediului.

Pericol de inundatii pentru 23 de judete

Totodata, meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de ploi torentiale valabila de vineri, la ora 12.00, pana sambata, la ora 12.00, in judetele Vaslui, Iasi si Bacau, unde cantitatile de apa vor depasi local 70 de litri pe metru patrat.

De asemenea, meteorologii au emis cod galben de ploi in Moldova, estul Transilvaniei si Maramures unde vor fi ploi abundente care vor avea si caracter torential. In aceste regiuni cantitatile de apa vor depasi 25-30 de l/mp si izolat 50 de l/mp.

In Delta Dunarii si pe litoral va ploua mai consistent in a doua parte a noptii si in dimineata zilei de vineri, iar cantitatile de apa pot depasi pe arii restranse 20-25 l/mp.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.