Hidrologii anunta scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu efect de inundatii locale, cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de inundatie si atentie. Fenomenele vizate se vor produce in intervalul de timp 23.06.2010 ora 10:00 - 24.06.2010 ora 16:00.

Nu mai putin de 23 de judete sunt in pericol de inundatii pana joi, la ora 16.00, potrivit unei avertizari hidrologice cod portocaliu si galben emise de hidrologi, in urma careia Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din Ministerului Mediului a alertat prefecturile din zonele vizate.

Bazine hidrografice afectate de coduri sunt: Viseu, Iza, Tur, Somesul Mic, Crasna, Barcau, Crisul Repede, Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Jiu, Olt, Arges, Prahova, Siret, Prut.

Astfel, potrivit INHGA, se instituie cod portocaliu pe raul Prut, sector Oroftiana-amonte acumularea Stanca Costesti (jud. Botosani) si se mentine aceeasi avertizare pe raul Crasna (jud. Salaj si Satu Mare).

  • Avertizari cod galben

Se instituie cod galben pe Siret superior (jud. Suceava) si pe raurile din bazinul hidrografic Jijia (jud. Botosani si Iasi) si se mentine pe raurile din bazinele hidrografice avertizate anterior, respectiv: Viseu (jud. Maramures), Iza (jud. Maramures), Tur (jud. Satu Mare), Somesul Mic si afluenti (jud. Cluj), Barcau (jud. Salaj si Bihor), cursurile superioare ale Begai (jud.Timis) si Timisului (jud. Caras Severin si Timis), Barzava (jud. Caras Severin si Timis), Moravita (jud. Caras Severin si Timis), Caras (jud. Caras Severin), Nera (jud. Caras Severin), Motru (jud. Gorj si Mehedinti), Gilort (jud. Gorj), Jiu-sector Filiasi-Racari (jud. Dolj), Olt superior si afluentii sai (jud. Harghita, Covasna si Brasov), afluentii Oltului inferior (jud. Valcea), afluentii din zona de deal si munte ai Argesului (jud.Arges) si Prahovei (jud. Prahova), Suceava (jud. Suceava), Moldova (jud. Suceava si Neamt), Bistrita (jud. Suceava, Neamt), Trotus (jud. Harghita si Bacau), Putna (jud. Vrancea), Rm. Sarat (jud. Buzau si Vrancea) si Buzau (jud. Covasna si Buzau) .

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.