Trei pensionari romani au incercat sa se sinucida din cauza taierii pensiilor.

Un pensionar in varsta de 79 de ani din Pitesti a incercat vineri sa se sinucida, infigandu-si un cutit in zona inimii. Potrivit declaratiilor rudelor, acesta s-a aratat foarte afectat de vestea taierii pensiei cu 15%, informeaza NewsIn.

Nicolae Simion a lucrat ca merceolog in judetul Valcea si are o pensie de 710 lei. Rudele spun ca batranul de 79 de ani are mai multe probleme se sanatate, fiind diabetic, astfel ca banii abia ii ajungeau medicamente.

Astazi, barbatul a fost vizitat de catre fiica sa, care l-a gasit intr-un balansoar, inconstient, cu un cutit in piept. Cadrele medicale au precizat ca pensionarul a avut mare noroc, deoarece lama cutitului nu i-a atins nici inima, nici plamanul. Acesta este in prezent internat in spital, unde va primi ingrijiri medicale de specialitate.

  • Au vrut sa se sinucida de teama ca vor muri de foame

Alte doua persoane cu pensia taiata, doua femei, au decis sa isi puna capat zilelor de teama ca vor muri de foame, potrivit Jurnalul.ro. Batranele, in varsta de 80, respectiv, 89 de ani, au fost aduse in stare grava la Spitalul Clinic de Urgenta Sfantul Ioan din Iasi, dupa ce au inghitit medicamente in supradoza.

Potrivit dr. Tudor Ciuhodaru, purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic de Urgenta Sfantul Ioan din Iasi, gestul femeilor a fost motivat de lipsa banilor si grija ca nu vor mai avea cu ce sa traiasca. Depresia cauzata de conditiile socio-economice precare si insecuritatea privind ziua de maine determina tot mai multi varstnici ieseni sa recurga la gesturi extreme, au declarat doctorii.

Motiunea de cenzura a picat

Vladescu: Vor fi disponibilizati cel putin 100.000 de bugetari


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.