Motiunea de cenzura "Opriti genocidul social", semnata de 120 de deputati si senatori PSD+PC, a fost respinsa de Parlament, neintrunind cele 236 de voturi necesare. In favoarea motiunii s-au exprimat aproximativ 231 de deputati, potrivit unor surse parlamentare.

Astfel, legile privind taierea salariilor cu 25% si a pensiilor, cu 15%, a fost adoptata. Pot fi insa atacate la Curtea Constitutionala, in termen de cinci zile de la adoptare.

  • Rezultat final la votul pe motiunea de cenzura: 228 de voturi pentru, 197 - impotriva

Secretarul Senatului Gheoghe David (PDL) a prezentat rezultatul final al votului pentru motiunea de cenzura, consemnand 228 de voturi pentru si 197 impotriva. Acesta a precizat faptul ca, din numarul total de 471 de parlamentari, au fost prezenti 458.

Voturi valabil exprimate au fost 425, 3 voturi fiind anulate. Dintre cele 425 de voturi valabile, s-au inregistrat 228 de voturi pentru adoptarea motiunii si 197 de voturi impotriva
.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a explicat ca in conditiile in care motiunea de cenzura nu a intrunit cele 236 de voturi necesare adoptarii ei, proiectul de lege impotriva caruia a fost depusa se considera adoptat.

  • Cum au votat deputatii

Pedelistii Teo Trandafir, Daniel Oajdea, Mircea Giurgiu si posibil Prigoana au votat pentru motiune
Mai multi deputati din arcul guvernamental au votat pentru motiunea de cenzura, printre acestia figurand Daniel Oajdea, Teo Trandafir de la PDL, sau Ioan Munteanu si Tudor Ciuhodaru de la UNPR, fiind posibil ca si Silviu Prigoana sa fi votat impotriva Guvernului, relateaza NewsIn.

Din cate s-a observat, de la PDL, au votat pentru adoptarea motiunii urmatorii deputati: Mircea Giurgiu, Daniel Oajdea, Teo Trandafir. Teo Trandafir a tinut cateva secunde bilele in aer si le-a introdus razand. Dupa ce si-a exercitat votul, Teo a aplaudat si s-a imbratisat cu pesedista Aura Vasile.

De asemenea, ar fi posibil ca si fostul pedist Silviu Prigoana sa fi votat pentru motiune, dupa cum povestesc parlamentarii.
De la independenti, au votat pentru motiune Eugenia Barna, Ioan Munteanu, Tudor Ciuhodaru si Adrian Mocanu.
Cativa deputati ai minoritatilor au fost absenti: Varujan Pambuccian, Liana Dumitrescu, Gheorghe Firczac, iar de la PDL au lipsit Monica Iacob Ridzi si Valeriu Tabara. De asemenea, au lipsit pesedista Doina Burcau si fostul liberal Dan Ilie Morega.

Sedinta de dezbatere a motiunii de cenzura, inceputa in Parlament jurul orei 10.30, a durat peste sase ore, o buna parte din discutii fiind insa alocate drepturilor la replica intre reprezentantii puterii si cei ai opozitiei.

Motiunea de cenzura - Zi decisiva!

Citeste si:
Al doilea tur al alegerilor prezidențiale ar putea avea loc odată...
Al doilea tur al alegerilor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.