Tribunalul Bucuresti a decis, joi, ca Naum Ciomu trebuie sa plateasca Spitalului Theodor Burghele (Panduri) suma de 1.178.372,73 de lei, cu titlul de despagubiri, in procesul in care unitatea sanitara ii cere sa returneze banii platiti pana in prezent lui Ioan Jiga, pacientul mutilat de chirurg in 2004.

Astfel, instanta a decis, joi, sa il oblige pe Ciomu la plata catre spital a sumei de 1.178.372,73 de lei, cu titlul de despagubiri, dar si dobanda legala aferenta acestei sume, calculata pana la data achitarii integrale. Decizia instantei poate fi atacata cu apel.

Ciomu a fost dat in judecata de Spitalul Panduri intr-un proces in care medicului, condamnat definitiv in 2008 la plata unor daune de 500.000 de euro unui pacient pe care l-a mutilat in timpul unei operatii, i se cer aproximativ 275.000 de euro, suma achitata pana in prezent pacientului.

Pe 10 iunie, la ultimul termen al procesului, Naum Ciomu a declarat ca ar avea nevoie de 120 de ani pentru a plati sumele care ii sunt cerute de Spital.

  • Ciomu, obligat la plata a peste un milion de lei

Spitalul Panduri a cerut, in 2009, Tribunalului Bucuresti sa-l oblige pe Naum Ciomu sa-i restituie prima transa, de 200.000 de euro, pe care institutia a platit-o catre Ion Jiga, victima medicului, motivand ca Ciomu este singurul vinovat pentru accidentul produs in timpul operatiei la care a fost supus pacientul. Ulterior, reprezentantii spitalului au achitat inca o transa, de 75.000 de euro, astfel incat suma imputata lui Ciomu a fost majorata.

Totodata, Spitalul Clinic ”Profesor Doctor Theodor Burghele” (n.r. Panduri) considera ca Ciomu trebuie obligat de instanta sa returneze institutiei banii platiti deja pentru daunele morale. Mai mult, reprezentantii spitalului cer magistratilor sa il oblige pe Ciomu sa le plateasca si sumele reprezetand beneficiul nerealizat de institutie, prin indisponibilizarea sumelor platite.

Prin sentintele date in cazul lui Ciomu, spitalul a fost obligat sa plateasca in solidar cu acesta 500.000 de euro daune morale si aproape 10.000 de lei daune materiale pentru pacientul mutilat de medic. Institutia precizeaza in actiunea depusa la tribunal faptul ca in luna iulie a incheiat un acord cu Ion Jiga, pentru plata esalonata a daunelor. Prima transa, de 846.861,30 lei, echivalentul a 200.000 de euro, a fost achitata pe 24 iulie 2009, o a doua transa, de 75.000 de euro, a fost achitata in octombrie 2009, iar restul sumei va fi achitata tot in transe, pana in iulie 2011.

Citeste si:
Adelina Pestrițu a pierdut procesul cu Oana Zăvoranu! Influncerița...
Adelina Pestrițu a pierdut...

Naum Ciomu, liber sa profeseze

Doctorul Naum Ciomu a fost condamnat, prin decizia definitiva a Curtii de Apel Bucuresti din 10 noiembrie 2008, la un an de inchisoare cu suspendare pentru vatamare corporala si la plata sumei de 500.000 de euro daune morale, in solidar cu Spitalul Panduri din Capitala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.