Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis, luni, irevocabil, ca Naum Ciomu poate profesa medicina, respingand astfel recursul Colegiului Medicilor din Bucuresti impotriva anularii de retragere a calitatii de membru.

Hotararea CAB este irevocabila, potrivit NewsIn.

Decizia Colegiului Medicilor, prin care i s-a interzis practicarea medicinei, a fost astfel anulata pentru ca este nejustificata si depaseste decizia penala din cazul Ciomu, care a stabilit ca medicul are interdictie sa practice chirurgia urologica, nu medicina in general.

Tribunalul Bucuresti arata, in motivarea deciziei prin care a anulat hotararea CMB, ca prin sentinta penala care il privea pe Naum Ciomu s-a aplicat masura de siguranta, aceea prin care i s-a interzis sa mai fie medic primar chirurg urolog, dar i s-a permis sa practice medicina, in general.

De asemenea, magistratii Tribunalului Bucuresti noteaza in motivare ca Naum Ciomu a depus la dosar documente din care reiese faptul ca are si alte specializari in medicina, in afara de cea de chirurg urolog. In consecinta, sustine instanta, Ciomu are tot dreptul sa exercite celelalte specializari, "calificarea sa in aceste domenii nefiind contestata".

  • Ciomu, acuzat de mapraxis

Tribunalul Bucuresti a decis in decembrie 2009 sa admita cererea facuta de Naum Ciomu, condamnat in 2007 pentru malpraxis, si, in consecinta, sa anuleze hotararea Colegiului Medicilor Bucuresti, prin care i-a fost retrasa medicului calitatea de membru CMB si i s-a interzis sa practice medicina. De asemenea, prin aceeasi hotarare din decembrie 2009, instanta a obligat Colegiul sa ii plateasca lui Ciomu cheltuieli de judecata in valoare de 1.500 de lei.

Citeste pe acelasi subiect:

Ciomu vrea anularea deciziei prin care i s-a interzis sa practice medicina.

Pacientul mutilat de Ciomu, despagubit de Primaria Capitalei.


TB: Interdictia, impusa lui Naum Ciomu de a profesa medicina, e nejusticata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.