Iata cateva sfaturi de luat in vedere inainte de a incepe programul unei diete.

In primul rand, o cura de slabire trebuie adaptata stilului de viata, sexului si mai ales varstei. De exemplu, barbatii au un metabolism bazal mai ridicat, datorita dezvoltarii musculare mai mare. Astfel, pentru a-si hrani adecvat tesuturile, ei au nevoie de mai multe calorii pe zi decat femeile.

Femeile tinere au o nevoie mai mare de masa proteica, pe cand cele trecute de 30 de ani necesita mai multe vegetale si lactate. Mai mult, pentru a slabi sanatos, trebuie schimbata atat alimentatia, cat si programul de activitate fizica.

  • Stabileste o tinta
Este foarte important sa stabilesti greutatea la care vrei sa ajungi si timpul in care ar trebui ca acest lucru sa se intample. Aceste teluri trebuie insa sa fie reale. Astfel, medicii recomanda ca in urma unui program de slabire sa se piarda aproximativ un kilogram pe saptamana, intre 3-5 kg pe luna.

Dietele care "promit" o pierdere in greutate rapida nu fac decat sa slabeasca depozitele energetice si sa oblige organismul sa “ia” din alta parte energie, adesea nu doar din depozitele grase ci si din muschi, astfel metabolismul este perturbat iar rezultatul slabirii este o carne atonica.

  • Comportamentul

Adesea, mancarea este considerata o compensatie pentru alte pierderi, o modalitate de binedispunere. Astfel, intregul comportament devine centrat pe mancare, mesele si gustarile fiind asociate cu diverse stari de spirit sau activitati sociale.

Inca dinainte de a incepe o dieta, echilibreaza-ti aportul hidric sau opteaza pentru o cura de detoxifiere. Este important ca rinichii sa poata epura corect si suficient organismul de deseurile celulare care se produc in urma metabolismului celular, in conditiile in care toxinele impiedica mobilizarea tesutului gras si scaderea depozitelor adipoase.

Citeste si:
Cum să-ți planifici lista de cumpărături pentru o dietă...
Cum să-ți planifici lista de...

Citeste mai multe pe Healthy.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.