Inundatii, copaci cazuti si masini avariate, in urma furtunii ce s-a abatut asupra tarii ieri noapte.

Furtuna din noaptea de miercuri spre joi din Capitala a inundat mai multe artere, doborand panouri publicitare, semafoare si copaci care au avariat cel putin 10 autoturisme, potrivit unui bilant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti.

Echipajele ISU au intervenit pentru inundatii pe bulevardul Ferdinand si pe strada Targoviste, relateaza NewsIn.

In alte 20 de cazuri s-a intervenit in urma caderilor de copaci. Pe Aleea Postavaru, de exemplu, s-a semnalat cazul unui autoturism peste care au cazut trei copaci.

In zona Unirii, furtuna a doborat un semafor si mai multe panouri publicitare, iar pe bulevardul Dacia a fost necesara izolarea unei zone, dupa ce un copac a cazut peste firele de inalta tensiune.

In noaptea de miercuri spre joi, ISU a folosit in Capitala 18 masini de descarcerare, trei autospeciale cu apa si spuma, un autocamion de interventie si mai multe motopompe.

  • Gospodarii inundate si acoperisuri rupte de vant in Dolj

Cinci gospodarii au fost inundate, doua acoperisuri desprinse de pe imobilele din Craiova in timp ce cativa arbori au fost doborati la pamant, in urma unei puternice vijelii ce s-a abatut, miercuri seara, asupra judetului Dolj.
  • O furtuna puternica insotita de grindina a avut loc in judetul Mehedinti

O furtuna puternica a avut loc miercuri seara si in judetul Mehedinti, unde s-au manifestat intensificari de vant cu aspect de vijelie, ploaie in averse si caderi de grindina.

O barja sarbeasca plina cu pietris ancorata la kilometrul fluvial 956 al Dunarii, in apropiere de localitatea Orsova, s-a desprins din cauza furtunii si a plutit mai bine de o ora in deriva pe Dunare. La fata locului s-au deplasat nave de interventie pentru situatii speciale, insa barja a fost readusa pe linia de plutire de catre un remorcher sarbesc.

Citeste si:
Informare meteo de ploi si racire a vremii, de duminica pana marti
Informare meteo de ploi si...

In centrul orsaului Strehaia, circulatia rutiera se desfasoara cu dificultate din cauza unui arbore care a cazut pe carosabil, blocand jumatate din arterea de circulatie. Potrivit unui anunt al ISU Mehedinti, avertizarea de fenomene meteorologice periculoase imediate se prelungeste miercuri pana la ora 24.00.

  • Localitati fara curent, copaci cazuti si acoperisuri smulse, in urma furtunii produse in Dambovita

Mai multe localitati din judetul Dambovita sunt nealimentate cu energie electrica in aceasta dimineata, in urma furtunii de miercuri noapte. Totodata, mai multe acoperisuri au fost smulse de vijelie, iar o casa a luat foc dupa ce a fost lovita de un trasnet.

Potrivit purtatorului de cuvant al Prefecturii Dambovita, Andreea Ionescu, 12 localitati sunt nealimentate cu energie electrica: Croitori, Uliesti, Visina, Telesti, Scheiu, Piersinari, Poiana, Fierbinti, Boteni, Odobesti, Corbii si Valea Ursului.

Citeste si:
Furtuna Isha face prăpăd în Europa. Nordul Scoției este sub alertă...
Furtuna Isha face prăpăd în...

17 localitati fara energie electrica In judetul Bistrita-Nasaud

17 localitati din judetul Bistrita-Nasaud erau nealimentate cu energie electrica joi dimineata, retele de medie tensiune fiind avariate in urma vijeliei din ziua precedenta. Purtatorul de cuvanta al Electrica Bistrita, Ana Ileni, a declarat ca este vorba de satele Simionesti, Dorolea, Cusma, Rusu Bargaului, Josenii Bargaului, Mijlocenii Bargaului, Susenii Bargaului, Fantanita, Fantanita Catun, Tonciu, Albestii Bistritei, Jeica, Neteni, Budurleni, Archiud, Brateni si Saratel. Totodata, fara energie electrica a ramas si o fabrica de textile italiana de la Sarata si o statie a Rompetrol.

Tot aici, vantul a suflat cu 90 de km/h, iar in decurs de o ora au cazut 31 de litri de apa/mp, in timp ce in alte zone ale judetului, cantitatile de apa au fost si mai mari.

Citeste si:
SAGA Festival anunță Nicki Minaj la București
SAGA Festival anunță Nicki...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.