Dumitru Costi a anuntat joi ca si-a depus mandatul de presedinte al Blocului National Sindical (BNS), ca urmare a esecului protestelor organizate de sindicate impotriva masurilor de austeritate anuntate de Guvern. Cel mai probabil, viitorul presedinte al BNS va fi Ion Pisc.

"Cineva trebuia sa-si asume esecul acestui calendar de proteste care nu a dus la stoparea adoptarii masurilor de austeritate. Mi-am depus mandatul si Consiliul national al BNS, care va avea loc intre 7 si 9 iulie, va analiza cine va fi noul preseidnte al confederatiei", a declarat Dumitru Costin.

Acesta aprecizat faptul ca viitorul presedinte al BNS ar putea fi actualul prim vicepresedinte, Ion Pisc. Cu toate acestea, protestele reprezentantilor confederatiei sindicale pe care o reprezinta vor continua in fata Palatului Cotroceni, a adaugat Dumitru Costin:"Protestele se vor muta in zona Palatului Cotroceni. O decizie privind data reluarii acestora va fi luata joi, cand urmeaza sa ne intalnim cu toti liderii sindicali", relateaza NewsIn.

Pe de alta parte, acesta a precizat ca BNS va sustine in instanta toate procesele intentate de bugetari si pensionari impotriva masurii guvernului de reducere a salariilor cu 25% si a pensiilor cu 15%.

Citeste pe acelasi subiect:

VIDEO: Palatul Parlamentului, luat cu asalt de protestatari

Motiunea de cenzura a picat

Presa internationala: Romania, "victima" unui plan draconic de austeritate


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.