Fostul presedinte Ion Iliescu se numara printre autorii ale caror carti vor fi lansate la editia de anul acesta a targului de carte Bookfest din Capitala, alaturi de consacratii in domeniu Herta Mller, Gabriel Liiceanu si Vladimir Nabokov.

Iliescu va fi pe agenda evenimentului joi, 10 iunie, in cea de-a doua zi a targului, cu volumul "Dupa 20 de ani. 1989 - an de cotitura in istoria nationala si in viata internationala", relateaza NewsIn.

Sambata, 12 iunie, in ziua cu cele mai multe lansari la Bookfest 2010, Humanitas aduce la intalnirea cu cititorii volumele "Leaganul respiratiei", scris de castigatoarea Nobelului pentru literatura in 2009, Herta Muller, si "Intalnire cu un necunoscut" de Gabriel Liiceanu.

In aceeasi zi, la editura Leda va fi lansata cartea "Gandacul" de Rawi Hage, in timp ce Polirom va fi prezenta cu "Originalul Laurei" de Vladimir Nabokov, "Nu exista tara pentru batrani" de Corman McCarthy, "Provizorat" de Gabriela Adamesteanu si "Patru femei, patru povesti" de Aurora Liiceanu.

"Cartea cu fleacuri"
de Livius Ciocarlie si primele doua volume dintr-o noua serie de opere ale lui William Shakespeare se numara printre cartile care vor fi lansate de editura Paralela 45.

Editura RAO va gazdui la standul sau un eveniment dedicat celebrei serii "Twilight" - lansarea celui mai recent volum al scriitoarei Stephenie Meyer, "Noua si scurta viata a lui Bree Tanner. O poveste din Eclipsa".

Duminica, 13 iunie, Humanitas va lansa "Apararea prin dementa", scrisa de cineastul Woody Allen, iar la standul Curtea Veche Publishing va fi lansat volumul "Visul lui Machiavelli. 150 de povesti despre lucruri pentru care ai putea renunta la Paradis", scris de istoricul Adrian Cioroianu.

Editura All anunta ca isi va astepta cititorii cu peste 600 de titluri din colectiile deja consacrate si cu reduceri cuprinse intre 15 si 60%.

Pe toata durata targului, vizitatorii vor putea semna apelul "Liniste, vorbesc cartile", in cadrul unei campanii de semnaturi pentru supravietuirea cartii si lecturii.

Citeste si:
Targul de carte Bookfest Timisoara, anulat din cauza coronavirusului
Targul de carte Bookfest...

Zilnic, intre orele 10.00 si 18.00 vizitatorii vor putea trece pe la Clubul soriceilor de biblioteca (Pavilionul 17), un spatiu de lectura, joc si creativitate, cu un bogat program de evenimente pentru copii.

In plus, vizitatorii Bookfest vor putea dona carti care vor fi distribuite unor comunitati romanesti din Serbia si Bulgaria si unor centre de plasament din judetul Ilfov, in cadrul programului "Cosul Salonului".

La targul Bookfest, ajuns anul acesta la cea de-a cincea editie, vizitatorii vor avea acces liber.

Evenimentul, organizat de Asociatia Editorilor din Romania (AER), sub egida Federatiei Editorilor din Romania, se va desfasura intre 9 si 13 iunie, la Complexul Expozitional Romexpo din Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.