Magistratii Curtii de Apel Iasi au decis, joi seara, arestarea preventiva a unui singur suspect din cei patru retinuti la Iasi in dosarul interceptarilor, in cazul celorlalte trei persoane fiind luata masura interzicerii de a parasi tara, potrivit reprezentantilor instantei.

Marius Abutoaiei detine un site prin intermediul caruia se pot comanda softuri pentru interceptarea discutiilor telefonice, in timp ce celelalte trei persoane au achizitionat de la acesta astfel de aplicatii informatice, relateaza NewsIn.

Procurorii cerceteaza 51 de persoane in acest dosar, furnizori de softuri si clienti ai acestora, care s-au folosit de sisteme pentru a asculta telefoane. La Iasi, zece persoane sunt cercetate, dintre care noua in stare de libertate.

Potrivit DIICOT, procurorii din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Alba, Biroul Teritorial Hunedoara si Serviciul Teritorial Iasi au declansat, miercuri, o ampla actiune vizand destructuratea unor grupari infractionale cu preocupari in realizarea de interceptari neautorizate ale convorbirilor telefonice, discutiilor in mediul ambiental, transmisiilor tip SMS si transferului neautorizat de date din sisteme informatice. [Atentie, ti se poate asculta telefonul!]

Pe 2 iunie au fost efectuate 53 de perchezitii domiciliare dintre care 11 in imobile din Bucuresti, in Iasi, doua perchezitii in Ilfov, trei in Mehedinti, patru in Cluj, trei in Timis, doua in Bacau, doua in Botosani, doua in Suceava, doua in Arges, una in Alba, una in Hunedoara, in Satu Mare, Buzau, Arad, Sibiu, Galati, Neamt, Ialomita, Dolj si Valcea.

In acest caz este cercetata de DIICOT si o judecatoare de la Tribunalul Bucuresti, Mihaela Parvu, pentru interceptari neautorizate si pentru infractiuni privind siguranta nationala, au declarat pentru NewsIn surse judiciare. Potrivit acelorasi surse, procurorii DIICOT au perchezitionat, joi, locuinta magistratului, dupa ce au primit avizul Consiliului Superior al Magistraturii in acest sens. Mihaela Parvu este judecator la Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal a Tribunalului Bucuresti.

Citeste si:
Israel: Cei doi teroriști palestinieni suspecți în atentatul din...
Israel: Cei doi teroriști...

Procurorii DIICOT efectueaza cercetari pentru savarsirea de infractiuni informatice si infractiuni prev. de Legea nr. 51/1991, privind siguranta nationala a Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.