Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis condamnarea la cinci ani de inchisoare, cu executare, a fiului lui Sile Camataru, Albert Florian Balint, dupa ce a admis apelul procurorilor impotriva deciziei instantei de fond, care il condamnase la trei ani cu suspendare, intr-un dosar de trafic de droguri.

CAB a hotarat in 26 mai, la un an de la decizia luata de instanta de fond, sa admita apelul procurorilor impotriva sentintei Tribunalului Bucuresti si sa il condamne pe fiul lui Sile Camataru la o pedeapsa de doi ani si sase luni de inchisoare pentru initiere, constituire si aderare la un grup infractional (fapta pentru care fusese achitat pe fond), dar si la o a doua pedeapsa, de cinci ani de inchisoare, pentru detinere si trafic de droguri. Instanta a decis ca Balint va executa pedeapsa cea mai grea, respectiv cinci ani de inchisoare, acestuia impunandu-se si interzicerea unor drepturi, informeaza NewsIn.

In acelasi dosar, alte 16 persoane au fost condamnate pentru mai multe infractiuni. Decizia instantei poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Tribunalul Bucuresti l-a condamnat, in mai 2009, pe fiul lui Sile Camataru, Albert Florian Balint, la trei ani de inchisoare cu suspendare pe o perioada de 6 ani de incercare, pentru detinere de droguri de mare risc, impreuna cu acesta fiind condamnate inca alte 16 persoane. Fiul lui Sile Camataru impreuna cu celelalte persoane din grupul sau au fost achitate pentru mai multe infractiuni, printre care si constituire de grup infractional de crima organizata, pentru care procurorii i-au trimis in judecata.

Cei 17 au fost obligati la plata a cate 2.700 lei cheltuieli de judecata.

Decizia a fost atacata cu apel atat de procurori, cat si de cei membrii gruparii.

Procurorii DIICOT au trimis in judecata, pe 25 ianuarie 2007, o retea transnationala de trafic cu droguri, care aducea din Spania si Olanda droguri de mare risc destinate pietei autohtone, retea din care facea parte si Albert Balint, fiul lui Sile Camataru.

Grupul de crima organizata a actionat in mod coordonat, in vederea introducerii pe teritoriul Romaniei din tari Vest Europene (Spania, Olanda) a unor importante cantitati de droguri de mare risc, respectiv cocaina si comprimate ecstasy, in vederea vanzarii acestora, cu predilectie in Capitala, pentru a obtine in mod direct si indirect, importante beneficii materiale, se spune intr-un comunicat al Ministerului Public remis agentiei NewsIn. Astfel, au fost deferiti justitiei, in stare de arest preventiv, Marian Dragomir (poreclit Puica), Vasile Ciobanu (Raj), Costel Sandu Mihai (Chinezu), Gheorghe Niculae (Tudor), Marius Ovidiu Paduraru (Padure Mare), Petrica Remus Dinca (Padure Mic), Marius Padure (Marius a lui Baceanu), Albert Florian Balint (Bebe a lui Camataru), Emilian Mamele (Bebe Cantemir), Nicolae Iaparnicu. In stare de libertate au fost trimisi in judecata si Marian Ioan (Martin), Paul Niculae (Chelu), Ion Tudor Niculae (Bure), Valentina Beatrice Burce, Ciobanu Dumitru, Ionut Marius Dumitru si Marius Neacsu (Bardi).

Citeste si:
Gigi Becali, declarații total neașteptate despre situația lui...
Gigi Becali, declarații total...

Cei 17 au fost trimisi in instanta pentru initierea, constituirea, aderarea si sprijinirea unui grup infractional organizat in scopul savarsirii unor infractiuni grave, trafic ilicit de droguri de mare risc, trafic ilicit international de droguri de mare risc, punere la dispozitie a locuintei cu stiinta si cu titlu gratuit in vederea consumului de droguri, finantarea traficului ilicit international de droguri de mare risc.

Fiul lui Sile Camataru, 3 ani cu suspendare pentru detinere de droguri


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.