Cea de-a doua editie a Transilvania Tattoo Expo, singura conventie internationala de tatuaje din Romania, incepe vineri 28 mai. se desfasoara in Sala Transilvania din Sibiu si va dura trei zile.

Pentru editia din 2010, la Sibiu vor sosi artisti reprezentativi de pe toate continentele, in total, peste 50 de artisti in desenul pe piele.

  • James este cel mai reprezentativ produs al scolii de tatuaj din Ungaria, de unde provin unii dintre cei mai celebri tatuatori din lume. Specializat pe stilul realistic, el este unul dintre putinii din lume care au capacitatea sa transpuna pe piele orice fel de imagine, de la fotografia unei persoane pana la scene complexe cu multe personaje sau peisaje subacvatice care par ca prind viata folosindu-se de anatomia si miscarea corpului.
  • Takami aduce din Tara Soarelui Rasare cultura samurailor prin imbinarea armonioasa a elementelor si tehnicilor traditionale vechi de mii de ani cu temele moderne. A fost premiat la unele dintre cele mai prestigioase festivaluri, cum ar fi cele de la Londra si Milano, unde participa doar artisti de elita.
  • Ovidiu este unul dintre cei mai valorosi artisti sibieni. E in cautarea unui loc pe scena celor mari si se straduie sa creeze in Romania o comunitate de artisti care sa reprezinte tara cu succes la festivalurile din lume. A adus Romaniei 7 premii internationale iar urmatorul sau proiect este lansarea primei reviste de gen din Romania.
  • Fat - Iker Ruiz Amiano este un tanar ambitios care lucreaza “on the road”, din festival in festival si din studio in studio. Premiat in mai toate festivalurile mari din lume lucrarile sale sunt prezente pe prima pagina in toate publicatiile de gen. El este promotorul unui stil care reda pe piele elemente grafice combinate in contrast cu elemente picturale de o foarte mare acuratete.
  • Mike Skiver este o legenda vie, un Elvis Presley al tatuatorilor. A fost prezent la primele conventii din SUA si mai apoi la mai toate evenimentele din Europa. Este unul dintre putinii care a trait intreaga istorie a acestei arte. Mike este o adevarata enciclopedie a tot ceea ce inseamna tatuaj. A deschis in State un muzeu de masini de tatuat.

Editia din acest an a Transilvania Tattoo Expo aduce o noua premiera. Un grup de elevi ai Liceului de Arta din Sibiu vor participa intr-un proiect de art fusion, impreuna cu body-paint-eri pentru crearea unei lucrari nemaivazute in Romania, o surpriza pentru vizitatorii sibieni.

Festivalul incepe in 28 mai iar accesul se face pe baza de bilet. Pretul biletului pentru o zi este de 15 lei iar al unui abonament pe 3 zile este de 30 de lei. Pentru sibieni este o ocazie unica de a isi imprima pe piele desene realizate de unii dintre cei mai valorosi artisti din lume la preturi mult mai mici decat cele obisnuite.

Patru trupe vor face atmosfera in Sala Transilvania. Astfel, Koffin Kats (USA), Truda (RO), Cowboy and Corpse (UK) si Trooper (RO) si-au anuntat prezenta la cea de-a doua editie a Transilvania Tattoo Expo. In cadrul festivalului va fi lansat si primul numar al revistei Tattoo Age, prima revista destinata tatuajelor din Romania, care va prezenta o parte dintre cei mai buni artisti din tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.