Guvernul si sindicatele nu au ajuns nici marti la o intelegere. Greva generala incepe in 31 mai.

Negocierile ministrilor Finantelor si Muncii cu reprezentantii sindicatelor, pe tema masurilor de austeritate, au esuat si marti, astfel ca bugetarii vor declansa generala in 31 mai, potrivit sindicalistilor prezenti la discutii.

"S-a operat o singura modificare in scrisoarea pe care Executivul intentioneaza sa o trimita la FMI, respectiv cea privind masurile de combatere a evaziunii fiscale. In rest, niciuna dintre propunerile noastre nu a fost luata in calcul", a declarat pentru NewsIn, dupa negocieri, presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu.

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a spus, cu acelasi prilej, ca sindicatele ar urma sa primeasca joi masurile pentru care guvernul isi va asuma raspunderea in parlament. Masurile ar urma sa fie discutate, vineri, intr-o sedinta a Consiliului Economic si Social.

Ministrul Finantelor a mai facut marti o incercare de a-i convinge pe sindicalisti sa accepte masurile de austeritate propuse de Guvern, conform Realitatea.

[Sindicalistii au decis: "Greva generala pe 31 mai!"]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.