Ministerul Sanatatii va reduce in acest an cheltuielile cu bunurile si serviciile cu 975.989 de lei, mai mult de jumatate din suma reprezentand cheltuieli cu deplasarile externe, a anuntat, joi, ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

342.600 de lei vor fi redusi din cheltuielile de consultanta si expertiza. Ministrul a mai anuntat ca va reduce 20 de posturi vacante din minister, numarul de personal angajat efectiv ramanand acelasi ca si acum, de 264, relateaza NewsIn.

Ministrul vrea sa faca reduceri si sa reorganizeze Directiile de Sanatate Publice, fiind nemultumit de rolul si eficienta acestora, spunand ca ca a aflat de multe nereguli din spitalele din tara de la TV in loc sa afle de la factori competenti, respectiv de la DSP.

Ministrul vrea sa reduca din structura DSP-urilor, spunand ca sunt prea multe posturi de conducere dar si multi functionari in general. In total Directiile de Sanatate Publica din tara au 4.934 angajati, dintre care 326 la Bucuresti. Cseke Attila mai spune ca nu e normal ca DSP-ul din Bucuresti sa aiba mai multi angajati ca Ministerul Sanatatii.

In mod normal DSP-urile ar trebui sa aiba un numar de angajati proportional cu numarul de locuitori, lucru care nu se intampla in momentul de fata, a mai spus ministrul, care a dat ca exemplu judetele Vaslui, unde la 450.000 de locuitori sunt 96 de posturi, si Botosani, unde la 448.000 de locuitori sunt 117 posturi. Un alt exemplu este cel al judetului Constanta, unde la 722.000 locuitori sunt 183 posturi, in timp ce in judetul Bacau, cu 716.000 de locuitori, sunt 158 de posturi.

Ministrul Cseke Attila mai spune ca reducerea de posturi de la DSP-uri este destul de problematica, in conditiile in care contractul colectiv de munca al angajatilor acestor structuri prevede intre 5 si 24 de salarii compensatorii.

Citeste si:

Cine urmeaza pe lista protestelor?

Udrea si Oprea fac "curat" prin ministere


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.