Ministrul Turismului si cel al Apararii au inceput sa puna in aplicare deja "planul lui Basescu" si sa isi faca putina ordine prin propria ograda.

Primul care a anuntat masuri de reducere a cheltuielilor a fost ministrul Apararii, Gabriel Oprea, care a dispus efectuarea unei analize urgente la nivelul fiecarei structuri a Ministerului Apararii Nationale menite sa genereze economii la bugetul Ministerului.

La ce renunta Oprea

Pentru a reduce cheltuielile, Gabriel Oprea a hotarat sa inceapa sa-si foloseasca propriul autoturism pentru deplasari si a renuntat la masina de serviciu de la MapN. De asemenea, cheltuielile cu rechizitele si materialele consumabile pentru cabinetul ministrului au fost reduse cu 50%. Totodata Gabriel Oprea a dispus eliminarea fondului alocat ministrului pentru cheltuielile de reprezentare si protocol.

Sumele economisite prin reducerea acestor cheltuieli vor fi directionate pentru sustinerea militarilor romani aflati in teatrul de operatii din Afganistan.

La scurt timp dupa anuntul lui Oprea, un alt ministru s-a hotarat sa inceapa sa economiseasca. Nimeni alta decat Elena Udrea, ministrul Turismului, care s-a hotarat sa reduca cheltuielile MDRT cu 37%.

La ce renunta Udrea

Elena Udrea a declarat ca, in urma unei analize interne la nivelul ministerului, a dispus reduceri de cheltuieli pentru serviciile de telefonie mobila, consumul de carburanti si obiecte de inventar, totalizand 37%.

"In ideea de a avea mai multe resurse pentru investitii, am avut o analiza in ceea ce priveste cheltuielile cu bunuri si servicii in minister si am facut o reducere in acest moment cu 37%. (...) Am redus cu 50% consumul de carburanti, cu 50% serviciile de telefonie mobila, cu 70% obiectele de inventar, cu 40% chiriile, cu 73% reparatii curente", a spus Udrea, precizand ca scopul direct nu este deblocarea unei sume importante de bani, ci pentru a da un semnal pentru interesul pe care Ministerul il manifesta in a aloca fonduri catre investitiile in infrastructura.

Citeste si:
Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, achitat în dosarul DIPI...
Fostul ministru de Interne...

Pe de alta parte, ministrul a spus ca anul acesta se va renunta la constructia de bazine de inot, patinoare si camine culturale, pentru ca aceste investitii "nu faceau decat sa satisfaca o dorinta de a aduce ceva comunitatii" si "nu foloseau nimanui". "E putin probabil ca un bazin de inot intr-o comuna sa fie atat de necesar incat sa trebuiasca sa il construim in 2010", a spus Udrea, transmite NewsIn.

Ministrul a mai spus ca a dispus modificari in caietele de sarcini pentru contractele pe care Ministerul le incheie cu parteneri comerciali in urma unor licitatii, astfel incat acestea sa prezinte, pe langa elementele standard, si o evaluare a numarului de locuri de munca pe care investitia ar putea sa le creeze.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.