O noua zi de proteste in Capitala. Marile confederatii sindicale au scos oameni in strada.

Marile confederatii sindicale au pichetat miercuri Palatul Cotroceni si Palatul Victoria. Aproape 300 de reprezentanti ai Cartel Alfa, BNS, CNSLR Fratia, Meridian si CSDR cer demisia ministrilor responsabili de reducerea salariilor cu 25% si diminuarea pensiilor si ameninta cu declansarea grevei generale incepand din 25 mai, scrie NewsIn.

Reprezentantii sindicatelor au strans semnaturi pentru declansarea grevei generale din 31 mai si ca sunt dispusi sa intrerupa lucrul pe termen nelimitat chiar daca nu vor primi bani pentru zilele lucrate.

Protestul din Piata Victoriei s-a incheiat fara incidente, desi unii sindicalisti aveau la ei oua destinate lui Boc in cazul in care acesta ar fi coborat in piata.

Functionarii publici, profesorii, angajatii din sanatate si din sectoarele energetice au cerut impozitarea diferentiata a salariilor si nu reducerea uniforma a lor cu 25%, precum si mentinerea salariului minim in sectorul bugetar la 705 lei, sustinand ca nu sunt de acord cu reducerea venitului minim la 600 de lei.

Sindicalistii au anuntat un miting de amploare in Piata Victoriei, in 19 mai, la care vor participa aproximativ 40.000 de sindicalisti. Dupa acest miting, protestatrii vor stabili daca vor organiza greva generala in 25 mai.

Profesorii si studentii:

Profesorii si studentii au protestat pentru a patra zi consecutiv. Cele patru federatii sindicale din educatie au decis miercuri atat declansarea grevei generale, cat si blocarea anului scolar, la nemultumirile legate de Legea Educatiei si de finantarea invatamantului adaugandu-se si masurile de reducere a salariilor propuse de autoritati, care ar urma sa fie aplicate din 1 iunie.

Profesorii vor intra din 31 mai in greva generala, in 19 mai vor participa la mitingul din Piata Victoriei, iar in 1 iunie vor fi organizate mitinguri in municipiile resedinta de judet si in Bucuresti.

Ministrul Educatiei Daniel Funeriu a invitat la discuţii pe liderii sindicali din invatamant si le-a adresat profesorilor rugamintea de a nu da curs solicitarii sindicatelor de a declansa greva generala pe 31 mai, insa liderii celor patru fereratii sindicale refuza sa mearga la negocieri, scrie NewsIn.

Citeste si:
Revoltă națională din cauza legii pensiilor. Ambulanțierii au...
Revoltă națională din cauza...

Sindicalistii spun ca nu vor sa discute cu Daniel Funeriu, ci vor negocieri cu Guvernul

Pensionarii:

Masurile de reducere a salariilor si pensiilor propuse de autoritati dupa discutile cu delegatia FMI i-au scos si pe pensionari in strada.

Aproximativ 1.000 de pensionari au protestat, miercuri, timp de trei ore, in fata Palatului Cotroceni, cerand demisia presedintelui Traian Basescu .[Pensionarii se revolta!] Protestatarii au rupt cordonul de securitate atat la Bucuresti cat si la Galati.

Sindicatele din sanatate s-ar putea alatura profesorilor, declansand greva generala din 31 mai. Federatia Sanitas va analiza dupa mitingul din 19 mai daca declanseaza greva generala din 31 mai, odata cu profesorii. Presedintele Sanitas, Marius Petcu a spus ca si problemele din Sanatate sunt la fel de mari si ca diminuarea salariilor si a pensiilor afecteaza la fel de tare si sectorul sanitar.

Citeste si:
Proteste chiar și în ziua în care Alexandra a fost condusă pe...
Proteste chiar și în ziua în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.