Patriarhia Romana vine cu o solutie de diminuare a crizei economice in care ne aflam.

"Consideram inselatoare opinia conform careia trebuie facute economii, inclusiv prin sistarea lucrarilor la lacasurile de cult aflate in constructie, deoarece prin edificarea unui lacas de cult se intareste solidaritatea si cooperarea dintre credinciosi, inclusiv intarirea vietii spirituale, care permite oamenilor sa depaseasca orice fel de criza, fara sa se "autodemoleze", ajungand la deznadejde sau la dezumanizare", se arata intr-un comunicat al Patriarhiei Romane de miercuri, citat de NewsIn.

Patriarhia mai spune ca situatia financiar-economica actuala este rezultatul unei profunde crize spirituale si morale care poate fi depasita "prin sporirea credintei, a rugaciunii si cooperarii pentru a finaliza un lacas de cult care aduna oameni in iubirea si lumina Preasfintei Treimi, invatandu-i sa se respecte si sa se ajute reciproc".

"In legatura cu unele opinii exprimate in presa si in anumite medii, prin care, in contextual crizei financiar-economice din Romania, nu ar mai fi necesara continuarea lucrarilor de executie a lacasurilor de cult aflate in constructie, Patriarhia Romana apreciaza ca toate lacasurile de cult aflate in diferite stadii de constructie, ca si cele care urmeaza sa fie construite, trebuie finalizate, chiar daca Romania se confrunta cu o severa criza economico-financiara, iar ritmul constructiei va fi mai lent", se mai arata in comunicatul Patriarhiei.

Potrivit reprezentantilor Patriarhiei, daca lucrarile deja incepute vor fi intrerupte exista riscul deteriorarii rapide a constructiei si a materialelor de constructii deja achizitionate. Reprezentantii Bisericii adauga ca pe langa majoritatea lacasurilor de cult aflate in constructie vor functiona centre social-filantropice care vor ajuta copiii, batranii si alte categorii defavorizate. Patriarhia mai spune ca lucrarile de constructie aflate in desfasurare si inceperea altora asigura noi locuri de munca.

Citeste si:
Anamaria Prodan i-a dat replica părintelui Calistrat: „Rușine...
Anamaria Prodan i-a dat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.