Sindicatele vor incepe de joi protestele in fata guvernului, intre orele 10 si 12, iar in fata administratiei prezidentiale intre orele 9:30 si 11:30, a anuntat CNS Cartel Alfa.
  • Calendarul protestelor
Cele cinci mari confederatii sindicale anunta ca joi - 13 mai, vineri - 14 mai, luni - 17 mai si marti - 18 mai vor picheta sediile guvernului si administratiei prezidentiale, ca o prima forma de protest public fata de masurile "inacceptabile" convenite de Guvern, in acord cu Fondul Monetar international (FMI), relateaza NewsIn.


Masurile anuntate de Guvern prevad reducerea cu 25% a salariilor, sporurilor si a altor parti de natura salariala pentru toti salariatii din sectorul public, incepand cu 1 iunie 2010, rationalizarea numarului de salariati din sectorul public in lunile urmatoare si o reducere cu 15% a tuturor prestatiilor sociale, inclusiv a pensiilor si a alocatiilor de somaj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.