Daca ar fi eliminate toate subventiile acordate pentru transportul in comun din Capitala, pretul unui bilet RATB ar putea fi de peste 2,6 lei.

Pretul unei calatorii cu mijloacele de transport in comun ale Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) ar trebui sa creasca de la 1,3 la 1,5 lei, pana la 15 mai, a declarat, luni, viceprimarul Capitalei Mircea Raicu. [Creste pretul biletelor RATB?].

Astfel dupa scumpirea biletelor, pretul abonamentelor ar fi: o linie - 45 de lei; doua linii - 50 de lei; toate liniile 60 de lei.

Potrivit viceprimarului, marirea pretului unui bilet ar trebui insotita si de reducerea subventiilor pentru unele categorii de populatie, dand exemplul pensionarilor cu venituri mari si al angajatilor administratiilor publice locale, potrivit NewsIn.

"Nu este normal ca un pensionar cu venit de 15 milioane de lei sa primeasca subventia 100% in timp ce, de exemplu un medic stagiar care ia un salariu de 6 milioane sa plateasca biletul intreg", a declarat Mircea Raicu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.