Presedintele Consiliului Organizatiei Aviatiei Civile Internationale (OACI), Roberto Gonzales, a declarat luni ca autoritatile aeronautice internationale cauta in prezent solutii pentru a permite aeronavelor sa zboare in siguranta prin norul de cenusa vulcanica.

"M-am intalnit recent cu premierul Emil Boc si am discutat despre securitatea in aviatie si problemele legate de mediu. De altfel, vom avea o conferinta diplomatica la sfarsitul lunii august-inceputul lunii septemebrie, la Beijing, unde vom discuta despre noi instrumente legate de securitatea avioanelor. Stiu ca si Romania va avea la acea data prezenta o delegatie", a declarat Roberto Gonzales intr-o conferinta de presa la Aeroportul Otopeni.

Noul nor de cenusa vulcanica acopera Romania

Reprezentantul OACI a precizat ca in prezent in Romania nu exista probleme legate de securitatea aviatica. "Problema cu norul de cenusa este ca nu am mai avut pana in prezent o situatie de acest gen. Avem deja instalate noua statii de monitorizare, iar cele din Europa sunt postate la Londra. Nu exista niste reguli pentru a zbura cu avioanele in aceste situatii (nor de cenusa vulcanica - n.r.) si abia acum lucram sa vedem ce putem face. Am creat un comitet de specialisti care studiaza efectele norului de cenusa vulcanica, dupa care ne vom intalni intr-o dezbatere OACI si vom trage o cuncluzie", a adaugat Roberto Gonzales.

Biroul regional al Organizatiei Aviatiei Civile Internationale din Paris, impreuna cu Delegatia Romaniei la OACI, Ministerul Transporturilor Infrastructurii si Team Aviation Solutions Limited, reprezentata in Romania de Cabinet Individual A.C. Pop, a desfasurat la Bucuresti in 3-4 mai o conferinta despre amenintarile din aviatia civila.

Traficul aerian este perturbat din nou in Europa. Activitatea vulcanului islandez Eyjafjöll s-a intensificat din nou, iar in urma cu cateva zile a provocat un nou nor de cenusa, afectand in prima faza zborurile din Marea Britanie si Irlanda - sute de curse de la Glasgow, Edinburgh, Dublin si Belfast au fost anulate. [Traficul aerian, la mila norului de cenusa]

Directorul Aviatiei Civile din cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI), Catalin Radu, a declarat de dimineata ca nu se pune problema inchiderii spatiului aerian romanesc luni, deoarece norul de cenusa si-a schimbat directia.

Citeste si:
Cum să alegem un cămin de bătrâni: Siguranță, confort și îngrijire...
Cum să alegem un cămin de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.