36 de perchezitii au fost efectuate ieri in judetul Constanta, dar si in alte zone din tara, in cautarea membrilor unui grup de criminalitate organizata care se ocupa cu infractiuni pe Internet. Au fost retinute 25 de persoane.

Persoanele in cauza sunt cercetate pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, falsificarea instrumentelor de plata electronica, efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulosintroducerea si modificarea, fara drept, de date informatice, potrivit NewsIn.

  • Cum actionau suspectii

Potrivit procurorilor, incepand cu luna octombrie 2009, invinuitii au realizat pagini Web falsificate, clone ale unor pagini Web ale Bank of America si altor institutii bancare, urmate de transmiterea acestora, prin e-mail, catre diferiti utilizatori, clienti ai institutiilor financiare vizate. Paginile respective contineau un avertisment nereal, respectiv o instiintare falsa cu privire la anularea ori restrictionarea accesului clientului la contul lui bancar, cerandu-le clientilor sa urmeze un link si sa completeze un formular cu toate datele cerute (de exemplu: nume, data nasterii, adresa de domiciliu, numar de telefon, SSN, numar card, data expirarii, CVV, codul PIN, etc.).

Dupa validarea formularului, acesta era transmis automat printr-o adresa de e-mail creata special in acest scop. Informatiile si datele confidentiale ale clientilor, colectate in aceasta maniera, au fost utilizate de catre invinuiti pentru efectuarea mai multor transferuri frauduloase on-line, prin sistemul WESTERN UNION, din conturi de card apartinand unor cetateni straini.

Datele complete de identitate ale unor persoane din strainatate, precum si datele cardurilor acestor persoane (numarul cardului, banca emitenta, PIN-ul si disponibilul contului) au fost trasmise altor persoane care desfasurau acelasi gen de activitate infractionala, pentru a fi folosite in vederea efectuarii de operatiuni frauduloase.

Actiunea a fost realizata cu suportul ofiterilor Secret Service din cadrul Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti, informeaza DIICOT.

Citeste si:
Anul nou nu a început deloc bine pentru Elwira și Mihai Petre:...
Anul nou nu a început deloc...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.