Mai multi bucuresteni s-au strans in fata sediului institutiei Prefecturii Bucuresti pentru a cere autoritatilor sa renunte la propunerea de eutanasiere a cainilor fara stapan in schimbul sterilizarii animalelor.

Protestatarii poarta pancarte pe care scrie ''Stop hingheriada'' sau '' Nu omorati cainii''. La protest participa si Corneliu Vadim Tudor si actrita Monica Davidescu.

Totodata, reprezentantii organizatiilor de protectie a animalelor s-au declarat nemultumiti de lozincile afisate de sustinatorii PRM, de genul "Basesti si Atanasoi, cainii sunt mai bunica voi", "Stop hingheriadei", "Tovarasul Ceausescu, fa-i chemare lui Basescu" sau "Prefectul latra si musca, haideti sa-l bagam in cusca", considerate nepotrivite pentru scopul manifestarii, scrie NewsIn.

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei, a inaintat catre Parlament o initiativa legislativa care prevede, printre altele, eutanasierea cainilor fara stapan, actiune care ar costa aproximativ 100.000 de euro pentru cele 40.000 de animale fara stapan din Bucuresti.

Potrivit propunerii, daca in sapte zile de la momentul in care ajung in adaposturi cainii nu sunt revendicati sau adoptati, acestia vor fi eutanasiati.

Prefectul sustine ca, potrivit datelor Administratiei pentru supravegherea animalelor, intretinerea unui caine in adapost costa 300 de lei pe luna, ceea ce presupune eforturi financiare enorme avand in vedere ca speranta de viata a unui caine este de zece ani.

In sprijinirea cauzei, iubitorii de animale au lansat online o petitie impotriva eutanasierii cainilor fara stapan propusa de prefectul Capitalei Mihai Cristian Atanasoaei, documentul fiind semnat in cele doua zile de la publicare de peste 2.000 de persoane, scrie NewsIn.

Cererea, publicata pe site-ul petitieonline.ro, descrie initiativa legislativa depusa de prefectul Capitalei la parlament si cere votul iubitorilor de animale pentru a-l convinge pe Atanasoaei sa renunte la propunere.

Citeste si:
Drapelul de lupta a lui Avram Iancu, expus intr-o vitrina din sticla
Drapelul de lupta a lui Avram...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.