Peste 200 de functionari publici au pichetat sediul guvernului, pentru a protesta astfel fata de "reducerea drastica a salariilor".

La protestul care a avut loc in intervalul 11:00-13:00 au luat parte functionari publici din primarii, consilii judetene si institutii aflate in subordinea autoritatilor locale.

Protestatarii au purtat veste si sepci bleu, fac zgomot din fluiere si goarne si agita pancarte cu mesaje ca "Promisiuni=Minciuni. Pana cand?".

Functionarii publici ameninta ca vor intra in greva generala pe termen nelimitat din 5 mai.

"Am decis sa declansam greva generala pe termen nedeterminat incepand cu data de 5 mai pentru a protesta fata de reducerea drastica a veniturilor personalului din administratia publica locala, pentru nerespectarea hotararilor judecatoresti si pentru neincluderea sporurilor prevazute in contractele colective de munca in salariile din 2010", a precizat presedintele executiv al FNSA, Romel Neagu, potrivit NewsIn.

Sindicalistii din administratia publica i-au trimis premierului Emil Boc o scrisoare deschisa in care explica, pe larg, motivele protestelor si reclama "inconstienta si dezinteresul guvernantilor" fata de aceasta categorie de salariati.

"Prin actiunile abuzive, dar concertate, institutiile statului pe care il guvernati: Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale - prin agentiile judetene de prestatii sociale, Ministerul Finantelor Publice - prin directiile sale judetene, Agentia Nationala a Functionarilor Publici din subordinea Ministerului Administratiei si Internelor - care are menirea de a proteja functia publica si nu de a o agresa, camerele judetene de conturi din cadrul Curtii de conturi a Romaniei au incalcat impardonabil Constitutia Romaniei, Legea Administratiei publice locale si multe alte acte normative in baza carora functioneaza administratia publica locala, nesocotind, totodata, acordurile colective si contractele colective de munca legal incheiate la nivelul institutiilor bugetare", se arata in scrisoare.

Citeste si:
Revoltă națională din cauza legii pensiilor. Ambulanțierii au...
Revoltă națională din cauza...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.