Peste 50.000 de functionari publici vor intra in greva generala pe termen nedeterminat, incepand cu 5 mai, in timp ce 500 de reprezentanti ai FNSA vor picheta joi guvernul. Acestia sunt nemultumiti de "reducerea drastica" a salariilor.

"Am decis sa declansam greva generala pe termen nedeterminat incepand cu data de 5 mai pentru a protesta fata de reducerea drastica a veniturilor personalului din administratia publica locala, pentru nerespectarea hotararilor judecatorsti si pentru neincluderea sporurilor prevazute in contractele colective de munca in salariile din 2010", a precizat miercuri presedintele executiv al Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie (FNSA), Romel Neagu.

Liderul sindical a adaugat ca reprezentantii functionarilor publici au primit aprobare din partea Primariei Capitalei pentru a picheta joi, 29 aprilie, sediul Executivului, la protest urmand sa participe aproape 500 de persoane, potrivit NewsIn.

"Protestul este prevazut sa dureze in intervalul 11:00-13:00, cu participarea unor functionari publici din toata tara, respectiv din primarii, consilii judetene si institutii aflate in subordinea autoritatilor locale", a precizat Romel Neagu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.