Trei familii au cerut anularea adoptiilor in ultimii doi ani, principalele motive invocate de parintii care vor sa renunte la un copil adoptat fiind problemele de sanatate sau relationarea mai greoaie cu acesta, potrivit consilierului Oficiului Roman pentru Adoptii (ORA) Ramona Popa.

Consilierul ORA spune ca exista foarte multi parinti care, in momentul in care apar probleme medicale si alte dificultati, in loc sa se adreseze specialistilor si sa beneficieze de servicii de sprijin, pun totul pe seama adoptiei pe care pur si simplu vor sa o desfaca, relateaza NewsIn.

"Acest lucru nu inseamna ca adoptia trebuie desfacuta. Statutul juridic al copilului adoptat este acelasi cu al unui copil biologic. Nu exista cadru legal pentru a desface o adoptie",
a declarat Ramona Popa pentru Realitatea TV.

Potrivit consilierului ORA, este foarte important ca aceste familii, cand intampina dificultati, sa se adreseze specialistilor ca sa primeasca consilierea necesara si servicii de suport pt a depasi momentele dificile din viata lor.

O femeie vrea sa renunte la fetita autista adoptata

O femeie din Deva a cerut recent Directiei pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Hunedoara anularea adoptiei unei fetite, motivand ca aceasta sufera de autism, iar la data infierii, in urma cu 10 ani, nu i s-a comunicat acest lucru.

Fetita este internata intr-un centru de plasament pentru copiii cu dizabilitati, iar intre mama adoptiva si DGASPC Hunedoara se deruleaza un proces aflat pe rolul Tribunalului Hunedoara pentru anularea adoptiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.