O femeie din Deva a cerut Directiei pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Hunedoara anularea adoptiei unei fetite, motivand ca aceasta sufera de autism, iar la data infierii, in urma cu 10 ani, nu i s-a comunicat acest lucru.
"Atunci (in 1999, n.r.) am fost usor revoltata ca a fost singurul copil care mi-a fost prezentat, ca n-am putut sa aleg. Normal ca m-am indragostit de ea, ca era o scumpa. A fost destul de lunga perioada pana sa accepte patut, sa ne accepte pe noi, sa accepte jucarii. Trebuia sa ai grija tot timpul, sa nu se mai legene, sa nu se mai loveasca", a declarat Mihaela Popa, mama adoptiva, citata de Realitatea Tv.

Femeia a vorbit despre cazul ei si publicatiei Jurnalul National:

"Fetita avea aproximativ trei ani cand am adoptat-o. Mi-au spus ca este sanatoasa. Dupa ce a mai crescut s-a dovedit ca are tulburari de comportament si este violenta. Eu am divortat de fostul sot si, in 2005, m-am recasatorit, iar in 2006 am nascut un copil. Cand copilul a avut un an a fost agresat de fetita. De atunci a fost violenta. In ultimii ani, mama mea m-a ajutat mult in cresterea ei, insa intre timp mama mea s-a stins din viata si eu nu am mai putut-o ingriji. Am internat-o intr-un centru de plasament pentru copii cu probleme si am cerut sprijinul Oficiului National de Adoptie. Acum, cand am avut acces la fisa medicala, am aflat ca fetita a fost sub tratament cu fenobarbital timp de cinci zile cu doua luni inainte sa demarez actcle pentru adoptie si eu nu am stiut acest lucru", a declarat Mihaela P.

Potrivit acesteia, raspunsul autoritatilor a fost ca adoptia se poate anula doar daca parintii adoptivi au murit. "Nu sunt singura in acesta situatie. Sunt insa singura care a avut curaj sa spuna ca vrea sa renunte. Nu stiu unde sa ma mai adresez", a mai spus femeia, pentru sursa citata.

Purtatorul de cuvant al DGASPC Hunedoara, Svetlana Mihulet, a declarat ca nu poate spune cine este vinovat pentru aceasta situatie, insa a confirmat ca fetita a fost adusa de parintii adoptivi la un centru de plasament. "Care este realitatea? A adoptat un copil sanatos? S-a imbolnavit pe parcurs? Nu am aceasta informatie. Cine este de vina? Nu pot sa va raspund la aceasta intrebare", a declarat Mihulet, potrivit agentiei de presa NewsIn.

Fetita este internata intr-un centru de plasament pentru copiii cu dizabilitati, iar intre mama adoptiva si DGASPC Hunedoara se deruleaza un proces aflat pe rolul Tribunalului Hunedoara pentru anularea adoptiei, potrivit Realitatea Tv.

Citeste si:
Ce i-a făcut Alex Dobrescu mamei Cristinei Cioran: Vreau să-i cer...
Ce i-a făcut Alex Dobrescu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.