Proba practica de calculator de joi, din cadrul bacalaureatului, se va desfasura normal in majoritatea centrelor de examinare, urmand sa fie reprogramata in 136 dintre acestea, din cauza grevei cadrelor didactice, potrivit Ministerului Educatiei.

Proba de evaluare a competentelor digitale din cadrul examenului de bacalaureat 2010 programata in data de 22 aprilie se va sustine in conditii normale in 750 centre din cele 886 in care urma sa se desfasoare. Conform centralizarii efectuate de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, doar 136 de centre vor fi afectate de miscarile de protest anuntate de federatiile sindicale reprezentative din invatamant, in aceste cazuri proba urmand a fi reprogramata.

Totodata, alte 40 de centre au solicitat inlocuirea cadrelor didactice care si-au anuntat neprezentarea, dar examinarea elevilor se va desfasura conform graficului initial, precizeaza reprezentantii ministerului.

In judetele Buzau, Bistrita, Bihor, Calarasi, Dambovita, Ilfov, Mures, Neamt, Satu Mare si Valcea, evaluarea competentelor digitale a elevilor de clasa a XII-a nu va fi perturbata sub nicio forma, mai spun reprezentantii ministerului.

La proba practica de calculator, joi, 22 aprilie, au fost programati circa 30.000 de elevi. Participarea la proba este obligatorie pentru promovarea examenului de bacalaureat, indiferent de nivelul de competenta acordat candidatului.

Tot joi, cele patru federatii sindicale din invatamant vor face greva generala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.