Bucurestenii vor plati o factura dubla la apa calda daca Primaria Capitalei va renunta la subventionarea acesteia, potrivit directorului Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET), Bogdan Becheanu.

"In momentul de fata, subventia pentru apa calda este de 65%. Am facut o serie de simulari, iar daca se va renunta la aceasta subventie, facturile vor creste cu 110%, adica se va dubla pretul. Vorbim doar despre apa calda. Cred ca va fi o problema legata de neincasare. In momentul de fata procentul de neincasare este de 9%, unul suportabil, insa daca va creste cuantumul platii la cetatean, s-ar putea sa creasca si acest grad al facturilor neplalite", a declarat Bogdan Becheanu, marti, la Realitatea FM.

Subventia platita de Primaria Capitalei pentru apa calda este de aproximativ 100 de milioane de lei pe an. potrivit NewsIn.

Consumatorii casnici din Capitala ar putea plati, din vara, cate 31,6 lei in plus, lunar, pentru apa calda, majorare estimata pentru cei care locuiesc in apartamente cu doua-trei persoane, a anuntat, luni, primarul general Sorin Oprescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.