Consumatorii casnici din Capitala ar putea plati, din vara, cate 31,6 lei in plus, lunar, pentru apa calda, majorare estimata pentru cei care locuiesc in apartamente cu doua-trei persoane, a anuntat primarul general Sorin Oprescu.

Cresterea pretului de facturare pentru populatie, ca urmare a reducerii subventiilor, va insemna cheltuieli mai mari cu 75,4 lei pe luna pentru acelasi apartament asa-zis conventional, locuit de doua-trei persoane, care consuma, in medie, 5 gigacalorii de apa calda pe an.

"Primaria nu mai poate subventiona pretul apei calde. Nu mai avem resurse", a spus edilul-sef al Capitalei, precizand faptul ca reducerea subventiilor este prevazuta in bugetul municipalitatii pe 2010, relateaza NewsIn,

Oprescu a mai anuntat ca pretul de facturare a caldurii pentru populatie va ramane neschimbat, respectiv 119 lei/gigacalorie, datorita subventiilor.

Insa pentru apa calda, populatia va plati exact pretul de la producator, adica 300 de lei/gigacalorie, indiferent de anotimp.
"Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) si Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) sunt adevarate gauri negre, care consuma aproape jumatate din bugetul municipalitatii. "Trebuie eficientizate si apoi transformate in societati comerciale", a conchis primarul general.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.