Institutul Cultural Roman infirma faptul ca bursa de rezidenta pe durata desfasurarii Bienalei de Arta Contemporana de la Venetia a fost desfiintata, dupa ce mai multe site-uri au preluat raportul de rezidenta al artistului Mircea Nicolae, in care acesta incrimna o proasta desfasurare a activitatii sale la Venetia.
„Rezidenta de la Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia (IRCCU) a fost infiintata cu scopul de impulsiona tinerii artisti vizuali sa creeze intr-unul dintre marile orase culturale europene, pe durata Bienalei de Arta. Intrucat ICR crede cu tarie in acest proiect, bursa de rezidenta nu numai ca nu va fi desfiintata, asa cum este gresit mentionat pe unele site-uri, dar ea va deveni, in 2010, un al doilea proiect oficial cu care Romania se va prezenta la Bienala”, sustine ICR, prin reprezentantii biroului sau de presa.

„Deoarece in acest demers sunt implicate mai multe institutii din Romania, forma finala a proiectului va fi prezentata presei de indata ce va fi definitivata. Mentionam ca Institutul Cultural Roman nu a comunicat niciodata desfiintarea bursei de rezidenta artistica de la Venetia”, mai arata ICR.

Recent, artistul Mircea Nicolae, primul detinator al bursei de creatie pe durata Bienalei de Arta Contemporana, si-a exprimat regretul pentru felul in care s-a desfasurat sederea sa la ICR Venetia si temerea ca bursa de rezidenta va fi retrasa, datorita unui raport negativ pe care l-a facut la adresa institutiei romane, din Laguna italiana. [Rezidenta la ICR Venetia sau film de Hitchcock: "Timp de 6 luni am trait o continua lupta de supravietuire"]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.