Numarul deceselor inregistrate in randul pacientilor din Romania infectati cu A/H1N1 a ajuns la 85, dupa ce Ministerul Sanatatii a anuntat ca, de vineri pana duminica, au incetat din viata alte trei persoane cu gripa porcina.

Tot de vineri pana duminica, au fost confirmate 116 noi cazuri de infectare cu virusul A/H1N1. De la aparitia pandemiei, in Romania au fost confirmate 6.177 de cazuri.

Sute de oameni s-au asezat la coada, duminica dimineata, in Capitala, pentru a se vaccina contra gripei porcine, dupa ce, sambata, numarul celor care s-au imunizat a fost de peste 5.000, cel mai mare de la inceperea campaniei nationale de vaccinare. Multi dintre cei care asteapta sa se vaccineze spun ca au venit sa imunizeze ingrijorati de numarul in crestere al deceselor cauzate de A/H1N1, alte persoane invocand faptul ca medicii de familie la care sunt arondati nu au intrat, deocamdata, in posesia dozelor de vaccin.

In Capitala functioneaza patru centre de vaccinare impotriva virusului gripei A/H1N1: la Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals", Spitalul Colentina, Spitalul Fundeni si Spitalul de Oftalmologie. Alte doua centre de vaccinare contra gripei porcine vor fi deschise, luni, de Ministerul Sanatatii, la Institutul "Cantacuzino" si la Institutul de Sanatate Publica. Tot incepand de luni, un centru de vaccinare va functiona si la punctul medical din Pasajul Universitatii, intre orele 9.00 si 17.00, dupa cum au anuntat reprezentantii Primariei Capitalei. [Cozi la vaccinarea contra A/H1N1 si duminica, dupa ce sambata s-au imunizat peste 5.000 de oameni]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.