Dupa ce Institutul Cantacuzino a confirmat ieri primul deces cauzat de gripa porcina, Ministerul Sanatatii a decis primele categorii de populatie cu risc care vor fi vaccinate.

Ministerul Sanatatii aminteste ca "singura metoda eficienta de protectie este vaccinarea", Comitetul de Coordonare pentru gripa luand decizia sa utilizeze primele 1.340.000 de doze pentru imunizarea elevilor si studentilor, a personalului sanitar, a angajatilor din armata, MAI si de la frontiere.

Astfel, primele doze realizate de Institutul Cantacuzino vor fi repartizate dupa cum urmeaza: 140.000 de doze de vaccin vor fi utilizate pentru imunizarea a aproximativ 70% din personalul medical, 1.000.000 de doze vor fi utilizate pentru colectivitatile scolare, unde vor fi vaccinati 500.000 de studenti si 500.000 elevi de liceu, iar aproximativ 200.000 de doze de vaccin pandemic vor fi repartizate serviciilor speciale- armata, graniceri si Ministerul de Interne.

In ultimele 24 de ore, pana luni ora 12:00, au mai fost confirmate in Romania inca 45 de cazuri de gripa cu virus A/H1N1, cele mai multe dintre ele in Botosani (14 cazuri), Vrancea (noua cazuri) si Bucuresti (opt cazuri), bilantul ajungand la 1966 de la debutul pandemiei. [Romania anunta primul deces cauzat de gripa porcina]

In prezent, Romania are zece cazuri grave de gripa porcina, dintre care cinci severe, pacientii fiind internati la Iasi si ventilati mecanic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.