O fetita in varsta de doi ani din Botosani a decedat la doua ore de la internarea in spital, medicii constantand o simptomatologie similara celei a virusului A/H1N1. Simptomele au fost resimtite cu 12 ore inainte de internare.
Copilul decedat la spitalul din Botosani a fot internat in stare grava, cu afectiuni respiratorii. Moartea subita i-a facut pe medici sa ia in calcul complicatiile induse de posibila infectare cu gripa porcina.

"In cursul noptii, in jurul orei 4, la Serviciul de Primiri Urgente pe profilul pediatrie s-a prezentat un copil in stare deosebit de grava, cu tuse, stare febrila, insuficienta respiratorie acuta. Radiografia a confirmat o pneumonie, dar din cauza gravitatii ne-am gandit si la o complicatie cauzata de gripa porcina. Copilul a decedat in jurul orei 6 dimineata", a explicat directorul Spitalului de Copii "Cuvioasa Parascheva", Silvana Tudorache.

Potrivit acesteia, pneumonia ar fi putut fi cauzata de virusul A/H1N1 sau acesta din urma ar fi putut agrava o afectiune respiratorie, motiv pentru care s-a luat decizia dezinfectarii salonului in care a fost internat copilul. Luni dimineata urmeaza a si efectuata necropsia, iar probele vor fi trimise spre analize.

Potrivit directorului medical al Directiei de Sanatate Publica Botosani, Gheorghe Apetroaie, copilul de doi ani avea simptome clare de gripa porcina. Fetita se simtea rau de 12 ore, inainte de a fi adusa la spital, la doua ore de la internare medicii constatand decesul, a declarat acesta pentru NewsIn.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.