Bilantul total a ajuns astfel la 1.335 cazuri, inca de la debutul pandemiei, cele mai multe cazuri noi fiind confirmate in Bucuresti si Arad, potrivit ultimei comunicari a Ministerului Sanatatii.

Astfel, 12 cazuri de imbolnaviri au fost depistate in judetul Suceava, sapte in judetul Bacau, cate cinci in Brasov, Dolj si Harghita, patru in Buzau, trei in Vaslui, doua noi imbolnaviri la Cluj si cate un caz in judetele Olt, Maramures, Giurgiu, Ilfov si Dambovita, relateaza NewsIn.

In urma confirmarii cazurilor de gripa A/H1N1 in colectivitati scolare in ultimele 24 de ore si in functie de investigatiile epidemiologice realizate, s-a luat decizia suspendarii pentru sapte zile a activitatii la Gradinita “Men's Sana in Corpore Sano” din Bucuresti, Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” din Bacau si Scoala Generala nr. 1 din Suceava.

Sambata, Ministerul Sanatatii confima 98 de cazuri noi de gripa A/H1N1, inregistrate doar intr-o zi, ceea ce inseamna ca, in ultimele doua zile, Romania a inregistrat 180 de imbolnaviri.

Comitetul de coordonare pentru supravegherea imbolnavirilor prin AH1N1 a recomandat limitarea calatoriilor in afara si in interiorul Romaniei, precum si a deplasarilor scolare si extrascolare. De asemenea, s-a decis ca Institutul de Boli Infectioase Matei Bals sa recolteze probe doar de la persoanele care prezinta semne clare ale imbolnavirii cu AH1N1.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.