Ambasada Romaniei de la Viena poate confirma, in baza datelor oferite de autoritatile austriece, ca un roman a murit in aceasta tara in urma contractarii virusului AH1N1, a declarat Petre Stamatescu, secretar in cadrul Sectiei pentru presa si diplomatie publica.
Romanul a fost identificat, dar pana la aceasta ora, Ambasada nu a fost contactata de eventuali membri ai familiei persoanei decedate, in vederea obtinerii de informatii sau solicitarii de asistenta, relateaza NewsIn.

Portalul austriac de stiri O24 a scris ca un muncitor in varsta de 38 de ani din Romania a murit sambata de gripa porcina. Romanul lucra din martie la o firma de constructii, potrivit portalului austriac. Muncitorul a anuntat saptamana trecuta ca se simte rau si ca nu se poate prezenta la serviciu, iar joi s-a internat apoi la spitalul "Kardinal Schwarzenberg" din Schwarzach, langa Salzburg. Doua zile mai tarziu, sambata, romanul a murit. [Un roman a murit in Austria din cauza gripei porcine]

Ca urmare a analizelor de laborator, ale caror rezultate au fost disponibile abia marti, medicii au descoperit ca romanul era infectat cu virusul A(H1N1).

Christoph Konig, reprezentantul autoritatilor medicale al landului Salzburg, a declarat ca acest caz de imbolnavire a romanului a fost cu totul neobisnuit. "Infectia a evoluat foarte rapid si a dus la cresterea vascozitatii sangelui. Unele vase de sange au fost astfel blocate, ceea ce a dus la dificultati respiratorii. Mai intai i-au cedat plamanii, iar apoi inima", a explicat oficialul.

Romanul este cel de-al doilea pacient care decedeaza din cauza gripei porcine in Austria. La 2 noiembrie a murit un copil de 11 ani, la Innsbruck. In Salzburg mai sunt in prezent alte doua cazuri in stare critica, doi barbati de 58, respectiv 41 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.