Ministerul Sanatatii a dispus ca toate unitatile spitalicesti din tara sa intre, incepand de ieri, in carantina, vaccinarea pandemica fiind devansata.
In urma acestei masuri vizitele in incinta unitatilor vor fi limitate. Campania de vaccinare va incepe la data de 26-27 noiembrie, a anuntat dr. Adrian Streinu-Cercel.


  • 7.000 de litri de dezinfectant si 60.000 de masti vor ajunge in scolile bucurestene. 7.000 de litri de dezinfectant pentru scolile din Bucuresti si 60.000 de masti de protectie pentru personalul sanitar din scoli vor fi distribuite gratuit in unitatile scolare, ca masuri de preventie contra gripei, a declarat presedintele Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale din Bucuresti, dr.Marius Savu.

  • Cei care raspandesc voluntar virusul A/H1N1pot fi sanctionati chiar si cu inchisoarea. Persoanele care au fost diagnosticate cu gripa porcina si nu s-au izolat la domiciliu pot fi pasibili chiar si de inchisoare de pana la doi ani, considerandu-se ca au raspandit in mod voluntar virusul, a avertizat, luni, secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel. Potrivit acestuia, o persoana poate contacta in acelasi timp un virus gripal sezonier si virusul A/H1N1, iar cei care au racit deja in acest sezon sunt mai sensibili la a contacta gripa porcina."O persoana infectata, dar care nu prezinta simptomele clinice cunoscute, poate transmite boala. O viroza lasa in organism o stare de imunodepresie, timp de 5-10 zile de la vindecare", a explicat dr. Streinu-Cercel.

Adrian Streinu-Cercel a mai adaugat ca cei 40 de bolnavi infectati cu virusul AH1N1, descoperiti la Hotelul din Sinaia, sunt, "rezolvati". Cazul invatatoarei de la Scoala 147 din Bucuresti, care a dezvoltat complicatii ale bolii, este, de asemenea, "rezolvat", si invatatoarea va fi trimisa acasa in doua zile. Singurul caz mai sever ramane cel al baritonului Gheorghe Mogosan din Cluj, care este inca tinut pe suport ventilator.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.