40 de persoane aflate in vacanta la Sinaia au fost diagnosticate duminica cu gripa porcina, hotelul in care acestea erau cazate fiind momentan in carantina, a anuntat Ministerul Sanatatii.

Reteaua de supraveghere a bolilor transmisibile a depistat un numar de 40 de cazuri de infectare cu virusul gripal AH1N1 la hotelul Sinaia din judetul Prahova. Incepand din aceasta seara, unitatea hoteliera va fi inchisa timp de 48 de ore, pentru dezinfectie, relateaza NewsIn.

Toti cei 40 de turisti, romani si straini, sunt in curs de izolare in sectiile de boli infectioase arondate, in timp ce turistii straini cazati la hotelul Sinaia se afla in prezent sub supraveghere medicala, fiind internati la Institutul de Boli Infectioase Matei Bals din Bucuresti, a declarat dr. Adrian Streinu Cercel.

Potrivit secretarului de stat in Ministerul Sanatatii, este vorba despre cazuri de import, boala fiind transmisa de o turista din Portugalia, care in ultimele 48 de ore a refuzat internarea.

Cele 40 de persoane cazate in hotelul Sinaia care au contactat virusul H1N1 faceau parte dintr-un grup organizat de studenti straini, care se aflau impreuna in statiunea montana, potrivit directorului Centrului pentru prevenirea si controlul bolilor transmisibile.

Grupul de studenti cuprindea in jur de 200 de persoane, iar toti ceilalti care prezinta simptome de imbolnavire vor fi testati medical. Toti ceilalti tristii din hotel au fost invitati sa paraseasca unitatea, aceasta urmand a fi inchisa si dezinfectata.

De vineri, 76 de persoane au fost identificate cu gripa porcina, dintre care 36 de cazuri din opt orase au fost descoperita pana sambata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.