Cel putin acesta este bilantul estimat de catre expertii epidemiologi romani, pe perioada epidemiei, al carei varf este preconizat in perioada februarie-aprilie.

"In total, estimam ca patru milioane de romani care se vor infecta cu virusul A/H1N1, insa nu ne facem probleme deoarece vom avea suficient doze de vaccin si de antivirale. Vor fi cinci milioane de doze in prima transa de vaccin, pana la sfarsitul anului, dupa care Institutul Cantacuzino va produce lunar un milion de doze", a declarat astazi secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, prof. dr. Geza Molnar.

Copiii din unitatile scolare vor fi vaccinati impotriva gripei porcine doar cu acordul parintilor, iar gravidele doar la cerere, in cadrul campaniei care va incepe la 1 decembrie, a mai anuntat prof. dr Geza Molnar, relateaza NewsIn.

"Campania de vaccinare a populatiei se va desfasura concomitent cu finalizarea productiei de vaccin si in conformitate cu recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii, ceea ce inseamna acoperirea unui procent de 20% din populatie", a declarat, la inceputul lunii august, secretarul de stat din Ministerul Sanatatii, Alexandru Rafila.

Numarul cazurilor de gripa porcina din Romania a ajuns la 333. Primul caz de infectare cu virusul A/H1N1 a fost confirmat pe 23 mai, la o tanara intoarsa din SUA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.