Copiii din unitatile scolare vor fi vaccinati impotriva gripei porcine doar cu acordul parintilor, iar femeile insarcinate doar la cerere, in cadrul campaniei care va incepe la 1 decembrie
"Toti minorii din scoli vor fi vaccinati doar cu acordul parintilor, iar studentii si gravidele vor putea opta daca vor sa fie vaccinati sau nu. In orice caz, Institutul Cantacuzino va produce in prima transa cinci milioane de doze de vaccin Cantgripa", a anuntat astazi secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, dr. Geza Molnar, relateaza NewsIn.

In cadrul campaniei de vaccinare impotriva gripei porcine, Ministerul Sanatatii are in plan vaccinarea, gratuita, a trei milioane de copii institutionalizati, prescolari, elevi si studenti. Personalul care lucreaza in domenii precum aparare, granite, aeroporturi, hidrocentrale si personalul medico-sanitar va avea de asemenea prioritate la vaccinare.

Institutul Canatcuzino va putea produce pana la sfarsitul anului un lot de aproximativ cinci milioane de doze, urmand ca, de anul viitor, productia sa fie de aproximativ un milion de doze pe luna. "Campania de vaccinare a populatiei se va desfasura concomitent cu finalizarea productiei de vaccin si in conformitate cu recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii, ceea ce inseamna acoperirea unui procent de 20% din populatie", a declarat, la inceputul lunii august, secretarul de stat din Ministerul Sanatatii, Alexandru Rafila.

Numarul cazurilor de gripa porcina din Romania a ajuns la 333. Primul caz de infectare cu virusul A/H1N1 a fost confirmat pe 23 mai, la o tanara intoarsa din SUA. Specialistii estimeaza ca, odata cu racirea vremii, incidenta bolii va creste semnificativ.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.