Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a anuntat joi, la Brasov, ca problemele care au condus la nemultumirile studentilor, are au fost scosi din senatele universitare, vor fi rezolvate printr-o hotarare de Guvern pe care o va initia.
Reprezentantii studenilor au anuntat ca sunt nemultumiti pentru ca prin prevederile noii legislatii din educatie a fost eliminat articolul care prevedea reprezentarea studentilor in senatele universitatilor si in celelalte foruri de conducere ale acestor institutii de invatamant. Organizatiile studentesti au amenintat chiar ca vor declansa greva generala, daca acest articol nu va fi reitrodus in lege. [Studentii se pregatesc sa iasa in strada]

E o problema in legea educatiei. Nu stiu cum a putut disparea din textul legii referirea la prezenta studentilor in senatul universitatilor. Studentii trebuie sa aiba reprezentanti de cel putin 25% din membrii senatului. Am discutat cu premierul si o sa rezolvam cu o hotarare de Guvern“, a precizat ministrul Andronescu.

Ecaterina Andronescu s-a aflat, joi dupa-amiaza, la Brasov, pentru a participa la Conferinta Judeteana Extraordinara a PSD, in cadrul careia au fost discutate problemele organizarii viitoarei campanii electorale si au fost stabiliti delegatii care vor lua parte la Congresul Extraordinar al PSD, din 2 octombrie, care va trebui sa consfinteasca candidatura lui Mircea Geoana pentru functia de presedinte al Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.