Studentii au anuntat ieri ca vor protesta in strada fata de eliminarea abuziva din Legea educatiei a unor drepturi, cum ar fi acela de a fi reprezentati in senatele universitatilor, actiunile urmand sa aiba loc, cel mai probabil, intre 28 septembrie si 5 octombrie
"Vom iesi in strada pentru ca ministrul Andronescu a luat decizii independent de ce am hotarat de comun acord. Vom iesi in strada cel mai probabil pe 5 octombrie, dar se poate si mai devreme. Vom protesta in 16 centre universitare din tara, vom decide in scurt timp exact cum", a precizat presedintele Uniunii Studentilor din Romania, Andrei Botez, relateaza NewsIn.

Studentii din Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania au anuntat, inca de saptamana trecuta, proteste fata de incalcarea drepturilor de a fi reprezentati in diferite organisme de decizie universitara si au cerut demisia ministrului Ecaterina Andronescu.

"Consideram inadmisibila scoaterea din noul pachet de legi a unui drept fundamental, castigat de studenti in urma miscarilor din primavara anului 1995, cand procentul de reprezentare a studentilor in Senatul Universitar a fost stabilit la 25%. Ultima varianta asumata a legii plaseaza studentimea cu 20 de ani in urma", spuneau reprezentantii aliantei, care atrageau atentia asupra incalcarii principiilor democratiei.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.