Un al doilea caz de imbolnavire cu virusul H1N1 a fost confirmat de Institutul National "Cantacuzino" la o eleva in varsta de 16 ani de la liceul Mihai Viteazu din Slobozia, colega de clasa a fetei depistate pozitiv in urma cu cateva zile, informeaza Ministerul Sanatatii.

Tanara este in prezent internata la spitalul "Matei Bals" din Capitala si urmeaza tratament cu antivirale. Ancheta epidemiologica releva faptul ca eleva a avut doar un contact, care nu prezinta deocamdata semne de imbolnavire, informeaza NewsIn. [Primul caz de gripa porcina in scolile romanesti, confirmat la o eleva din Slobozia]

Potrivit reprezentantilor Ministerului Sanatatii, starea de sanatate a celor doua tinere este buna.

Autoritatile sanitare au decis prelungirea suspendarii cursurilor si izolarea clasei din care fac parte cele doua eleve pentru inca doua zile.
Primul caz de gripa porcina in scolile romanesti a fost confirmat, miercuri, de Centrul National pentru Prevenirea si Controlul Bolilor Transmisibile la o eleva din Slobozia.

"Probele de laborator au fost confirmate de Institutul National Cantacuzino ca fiind pozitive. In prezent, eleva se afla izolata, iar medicii Directiei de Sanatate Publica Ialomita au demarat ancheta epidemiologica pentru supravegherea si urmarirea starii de sanatate a tuturor contactilor", au precizat reprezentantii Ministerului Sanatatii.

In plus, colegii de clasa ai elevei vor fi monitorizati pentru a se constata daca prezinta, si ei, simptome specifice infectarii cu virusul A/H1N1.
Imbolnavirea unui elev de gripa porcina va duce la inchiderea clasei in care acesta invata si la izolarea colegilor sai pentru sapte zile, iar confirmarea a cel putin trei cazuri diferite in aceeasi scoala va atrage dupa sine suspendarea activitatii in unitatea scolara, tot pentru o saptamana, a anuntat, saptamana trecuta, Ministerul Sanatatii.

"In cazul aparitiei de cazuri de imbolnavire in randul cadrelor didactice, acestea au obligatia de a anunta conducerea unitatii de invatamant si de a se prezenta la medicul de familie sau la spitalul de boli infectioase pentru diagnostic si tratament", au mai spus reprezentantii Ministerului Sanatatii.

De asemenea, potrivit planului de masuri de prevenire a gripei porcine, unitatile de invatamant isi vor organiza Comitete de gripa, care vor fi responsabile cu informarea si educarea parintilor si a elevilor privind preventia imbolnavirii, cu monitorizarea si raportarea cazurilor cu simptome ale afectiunilor respiratorii.

Copiii, vaccinati gratuit contra gripei A/H1N1


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.